Adana'da 'Atık Yağ Toplama Etkinliği' - Son Dakika
Yerel

Adana'da 'Atık Yağ Toplama Etkinliği'

Seyhan Belediyesi Tarafından Düzenlenen 'Atık Yağ Avcıları Seyhan'da 2010' (aya-s 2010) Etkinliğinde En Fazla Atık Yağ Toplayarak Dereceye Giren Okullara Ödülleri Verildi

03.06.2010 14:07

Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Atık Yağ Avcıları Seyhan'da 2010' (AYA-S 2010) etkinliğinde en fazla atık yağ toplayarak dereceye giren okullara ödülleri verildi. Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında 51 okulun katıldığı yarışmada dereceye giren 10 okula ödüllerini verdi.

Öztürk, törende yaptığı konuşmasında, market, mağaza ve pazar gibi alışveriş ortamlarında kullanılan plastik torbaların, çevre kirliliğinin en büyük kaynaklarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Dünyada yılda yaklaşık 500 milyar adet plastik torba üretilmektedir. Tüketiciler tarafından kontrolsüzce kullanılan bu torbalar, nesli tehlike altındaki canlıların yok olmasına ve besin zincirinin kirlenmesine yol açmaktadır. Plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabilmektedir. Bu da karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını göstermektedir. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerime düşen görevleri mutlaka yapmalıyız.'

Kaymakam İsmail Hakkı Develi ise çevre sorunlarının hayatın en temel sorunu olduğuna dikkati çekerek, çevre bilinci oluşturması konusunda belediyelere büyük işler düştüğünü ifade etti.

Ahmet Cevdet Çamurdam İlköğretim Okulu 396 kilo atık toplayarak birinci olurken, Gazi İlköğretim Okulu 367 kilo ile ikinci, Ahmet Karabucak İlköğretim Okulu ise 2010 kilo ile üçüncülüğü elde etti.

Konuşmalar ve çevre bilinci oluşturmak için hazırlanan 'Yeşil Nokta' adlı sinevizyon gösterisinin ardından, dereceye giren okullara çeşitli ödüller verildi.

(STJ-MUT) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Atık Yağ Toplama Etkinliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement