Adana'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Adana'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Adana\'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Adana'da, dış ticaret bilgilendirme toplantısı yapılacak.

11.09.2014 11:03

Adana'da, dış ticaret bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Adana Sanayi Odası'ndan (ADASO) yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle düzenlenen toplantı 15 Eylül'de ADASO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Toplantıda, Ekonomi Bakanlığı'ndan İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Ayhan Bozkurt "İhracatta sağlanan destek programları", İhracatı Geliştirme Uzmanı Sedat Ürey "İş dünyası için ticari bilgiye erişim", Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Kaya ise "Pazara giriş engelleri ve çözüm yolları" konularında bilgi verecek.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin en köklü sanayi geçmişine sahip illerinden biri olan Adana'nın yıllık 2 milyar dolar ile en çok ihracat yapan 10'ununcu il konumunda bulunmasını yeterli görmediklerini bildirdi.

Önümüzdeki süreçte Adana'nın ilk 5 il arasında yer almasını hedeflediklerini belirten Kıvanç, "İhracatçı firmaların ihracatının artması, yapmayan firmalarımızın ihracata teşvik edilmesi amacıyla bilgilendirme toplantılarını periyodik biçimde düzenliyoruz. Sanayi firmalarımızın ihracat yapma becerilerini geliştirip, ihracatın kentimize uygun ve yakışır bir seviyeye çıkarılmasını arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement