Adanalı İş Kadınlarının Avm Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Adanalı İş Kadınlarının Avm Tepkisi

Adanalı İş Kadınlarının Avm Tepkisi

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av.

10.06.2013 13:16

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, 5 Ocak Stadı'nın yerine AVM ya da konut yapılmasının Adanalılara ihanet olacağını söyledi.

Adana'da bulunan iş ve meslek sahibi kadın derneklerinin konuyla ilgili Adana Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlediği toplantıda konuşan oluşumun Basın Sözcüsü ve İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, 5 Ocak Stadı'nın yerine AVM ya da konut yapılması girişimine karşı çıktıklarını belirterek, "Mevcut AVM'ler küçük esnafın işlerine zarar verdiği gibi bünyesinde barındırdığı işletmelere de önemli kar marjları sağlamıyor. Bu bağlamda 5 Ocak Stadı, AVM ya da konut alanı yerine spor, dinlenme ve yeşil alan olarak düzenlenebilir. Kentin ihtiyacı olan büyük bir şehir meydanı da yapılabilir. 5 Ocak Stadı ve çevresinin TOKİ'ye devredilerek bu alana AVM yapılması girişiminin Adana'ya ihanet niteliği taşıyacaktır. Adana'nın daha yeşil olmasını ve çocuklara yeşil bir dünya bırakılmasını istiyoruz. Yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Tarihi 5 Ocak Stadı'nın yerinin değerlendirilme süreci Adanalılara sorulmalıdır. Şehrin tüm dinamikleri dikkate alınarak karar verilmelidir" dedi.

Adana'nın merkezinde yer alan alışveriş merkezlerinin yeterli olduğunu belirten Türkmen, Adana'nın kent meydanına daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkmen, "Özellikle turizm yönünden gelişmiş ve turizm pastasından önemli pay alan kentlere bakıldığında bir değil birçok meydan olduğunu görebiliriz. Adana'nın yeşil alan ve meydan yoksunu bir kent olduğu gerçeği göz önüne alınarak hareket edilmelidir. Ayrıca yapılması düşünülen AVM şehir merkezinde var olan trafik keşmekeşine fazladan yük getirecek ve sorunu büyütecektir. Stadyum yerine AVM ya da konut değil kentin nefes alabileceği bir meydan ya da yeşil alan yapılmalıdır. 5 Ocak Stadı, Adana'nın simgelerinden biri haline gelmiştir. Stat için yeni bir düzenleme ve iyileştirme çalışmaları da yapılabilir. Stadyumun kentin tam ortasında kalması nedeniyle sorun teşkil ettiği düşünülüyorsa ve taşınması zorunluysa buraya yeşil bir alan yapılabilir. Bu alana AVM ya da konut yapılması kabul edilemez. 5 Ocak Stadının yeri yurttaşların nefes alabileceği, soluklanabileceği, belki sosyal donatı alanlarının da eklendiği bir kent meydanı ya da park olmalıdır. Ortada birçok çözüm yolu varken stat yeri AVM ya da konut alanı olarak düşünülmemelidir. Adana'nın AVM' ye değil yeşil alana ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

5 Ocak Stadı'nın yerinin kamusal alan olduğunu bu alanların rant sağlama alanı olarak değil de halka hizmet alanları olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türkmen, "Kamu yararı gözetilmeden, halka sorulmadan bu alana AVM ya da konut yapılmasına karşı çıkıyoruz. İnsanların çevre ve yeşil alan konusundaki duyarlılığı Taksim Gezi Parkı eylemleriyle de ortaya çıkmıştır. Adanalıların söz konusu alana AVM ya da konut yapılmasına izin vermeyeceğine inanıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz ve 5 Ocak Stadı'na AVM istemiyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Şebnem Akalın, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Başkanı Mimar Ayça Katlav ve Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Av. Açelya Milli Ulular da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı İş Kadınlarının Avm Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement