Adapazarı Belediyesi Heyetinin ABD Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Adapazarı Belediyesi Heyetinin ABD Ziyareti

Adapazarı Belediyesi Heyetinin ABD Ziyareti

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kardeş şehir kapsamında Amerika'ya yapılan ziyaretin Adapazarı açısından önemli bir ziyaret olduğunu söyledi.

14.02.2012 18:12

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kardeş şehir kapsamında Amerika'ya yapılan ziyaretin Adapazarı açısından önemli bir ziyaret olduğunu söyledi.

Ziyaretin ilk günü Başkent Washington DC'de Türk Dernekleri Birliği'ne konuk olundu.Amerika'daki derneklerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alındı. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Türk derneklerinin faaliyetlerinden "Ülkem, milletim ve şehrim adına gurur duydum"dedi.

Kardeş şehir kapsamında Amerika'nın Kentucky eyaleti Louisville Belediyesi'ne ziyarette bulunan Sakarya heyeti iki şehir arasında belediye çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Adapazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı Belediyesi Meclis Üyeleri Erol Aydın, Ece Narinç, Ülker Sıktaş, Ayhan Kayıkçı ve Türk-Amerikan işadamları Derneği Başkanı İlkem Şahin'den oluşan,Sakarya heyetinin Amerika'da yapmış olduğu temaslar hakkında bilgi verildi.

Amerika'da kardeş şehir olan Kentucky eyaleti Louisville Belediye Başkanlığını ziyaret eden Sakarya heyeti iki şehir arasında kültürel işbirliği ve sosyal projeleri değerlendirildi. Ziyarette Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer'e plaket takdim etti. Başkan Dişli, bu kardeşlik çalışmalarının daha sağlıklı yürütülmesi için 'İyi niyet' mektubu vererek her iki şehir adına komisyon kurulması teklifinde bulundu. Dişli'nin teklifini olumlu karşılayan Louisville Belediyesi, ilk mecliste aldığı kararla "Kardeş Şehir Komisyonu"nu kurdu.Amerika'dan dönen Başkan Dişli de, aynı komisyonun belediyede de

kurulması için çalışma başlattı.

Sakarya heyeti Kentucky Ticaret Odası'nı da ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerinin arttırılması için neler yapılabileceğini görüştü. Ticaret Odası'nda konuşma yapan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve dünyada nasıl yıldızı parlayan bir ekonomiye ulaştığını katılımcılara anlattı. Sakarya heyeti, daha sonra Kentucky Eyalet Meclisi ve Senatosu'nu da ziyaret etti. Son olarak Kentucky eyaleti Frankfort Valisi Steve Beshear'ı ve Türk Dernekleri Birliği'ni ziyaret eden Sakarya heyeti, ilimiz hakkında Türk derneklerini bilgilendirdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adapazarı Belediyesi Heyetinin ABD Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement