Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde 29 Meşcere Mühendisine Çalışma Belgesi Verildi - Son Dakika
Yerel

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde 29 Meşcere Mühendisine Çalışma Belgesi Verildi

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü\'nde 29 Meşcere Mühendisine Çalışma Belgesi Verildi

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, 2012-2016 yılları Genç Meşcere Bakım Seferberliği kapsamında çalışan mühendislere çalışma belgesi verdi.

07.12.2012 10:19

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, 2012-2016 yılları Genç Meşcere Bakım Seferberliği kapsamında çalışan mühendislere çalışma belgesi verdi.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları Yaşar Sarı, Musa Çelebi, Yusuf Şahin, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel, Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Akbulut, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, İşletme Şeflerinin katılımıyla Genç Meşcere Eylem Planı ve yapılan çalışmalar ile ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda Bölge Müdürlüğünün Genç Meşcere alanı amenajman planı kapsamında yapılacak olan ve yapılan çalışmalar hakkında genç mühendislere bilgiler aktarıldı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Bölge Müdürlüğünün Genç Meşcere Eylem Planına göre yıllık ortalama 30 000 Ha. alanda çalışma yaparak 5 yıl içinde 150 673 Ha. Genç Meşcere ormanlarının bakımının yapılmasını planladıklarını belirtti.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz yaptığı konuşmasında, "Genç Meşcere bakımlarına konu edilen ormanların, bakımlar ile hem biyotik hem de abiyotik zararlılara karşı daha dirençli hale getirilerek, daha sağlıklı, kaliteli ve stabil hale dönüştürüldü. Aynı zamanda bu işlerle kısa sürede daha kalın ve kaliteli ürün elde edilerek, genç ve halen işe

başlamamış olan Orman Mühendislerine iş imkanı sağlanacaktır. Genç Meşcere bakımları ihmal edilmesi halinde gelişmelerinin en aktif çağında olan Genç Meşcereler dejenerasyona uğramaktadır. Genç Meşcere Eylem Planı doğrultusunda yapılan bakımlar sonucunda piyasanın Endüstriyel Odun ihtiyacı ve Köylülerimizin yakacak İhtiyacı karşılanmıştır. Bu çalışmalarda Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı 7 İşletme Müdürlüğünde, Adapazarı 4, Akyazı 3, Geyve 3, Hendek 5, Karasu 2, Gölcük 4, İzmit 8 olmak üzere toplam 29 adet Genç Meşcere Orman Mühendisi yaklaşık olarak 4 ay gibi bir süre çalışma imkanı elde etmişlerdir" dedi.

Genç Mühendislere Duygu ve düşüncelerini ifade etmelerinin ardından toplantıya katılan Genç Mühendislere Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğünce Genç Meşcerelerinde Çalışma Belgesi verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde 29 Meşcere Mühendisine Çalışma Belgesi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement