Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Etkinliği

Adıyaman\'da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Etkinliği

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adıyaman'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

19.09.2013 13:21

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adıyaman'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü Anma etkinlikleri Adıyaman Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin çelenkleri bırakıldı. Çelenk bırakılmasının ardından J.Bnb. Gurbet Keskin tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

J.Bnb. Gurbet Keskin, gaziler günün milletin istikbali ve tarihiyle özdeşleştiğini belirterek, Türk milletinin vatan uğrunda çok savaşlar yaptığını, bu uğurda çok şehit ve gaziler verdiğini kaydetti.

Burada yapılan törenin ardından Adıyaman Şehitliğine geçildi. Burada Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi aileleri şehitlikte dualar ederek, kabirlere karanfil bıraktı. Adıyaman Müftüsü İmran Kılınç tarafından yapılan duanın ardından davetliler, askeri gazinoda düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İMKB Lisesi Öğrencisi Esra Kalkan ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Okutan tarafından gaziler ile ilgili şiirler okundu.

Şiirlerin ardından konuşma yapan Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşan destanı olduğunu vurguladı.

Yusuf Yalçın konuşmasında, "Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek en büyük görevimizdir. Vatanımızın kuruluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın ifadesidir. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceği tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement