Adıyaman'da 46 Okul Beyaz Bayrak Aldı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da 46 Okul Beyaz Bayrak Aldı

Adıyaman\'da 46 Okul Beyaz Bayrak Aldı

Adıyaman’da ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması kapsamında 46 okul düzenlenen tören ile beyaz bayrak aldı.

14.06.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da 'Beyaz Bayrak' uygulaması kapsamında 46 okul düzenlenen tören ile beyaz bayrak aldı.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen beyaz bayrak dağıtım törenine Adıyaman Sağlık müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Maarif Müfettişler Başkanı Mehmet Ali Akın ve okul müdürleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Şube Müdür Cevdet Ataoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ile arasında imzalanan 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul' Projesi protokol ile yürürlüğe girdi. Burada amaç, okullarımızda eğitim kurumlarında temizliğe dikkatin, okul sağlığının ön plana çıkarılmasıdır. Bizler millet olarak dinimizde de, örf ve adetimizde temizliğe önem veren bir milletiz. 800 okul ve eğitim kurumundan 159 eğitim kurumunda beyaz bayrak bulunuyor. 2015-2016 öğretim yılında beyaz bayrak almak için 78 okulumuz başvuruda bulundu. Bu başvuru yapan okullarımızın yine protokol gereği oluşturulan denetleme komisyonunu tarafından yapılan değerlendirmede 46 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise konuşmasında, "Beyaz bayrağın daha önceden 2 yıl geçerliliği var iken, bu yıl beyaz bayrak 3 yıl boyunca geçerli olacak. Beyaz bayraktaki amaç okulların temiz olmasını teşvik etmektir. Beyaz bayraktan sonraki aşama okulun 'Beslenme Dostu Okul' olmasıdır. Bu konuda da faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu yıl 30 okulumuzda beslenme dostu okul payesi vermek yönünde tespitimiz oldu. Daha önceki dönemde bu sayı 15'di şimdi ikiye katlandı. Ancak bazı okullarımızın beslenme dostu olmak için başvurduklarında beyaz bayrağının olmaması bizleri üzdü. Ancak biz diyoruz ki önce beyaz bayrak daha sonra beslenme okul sertifikası almasıdır. Bundan sonrada okulun sağlık dostu okul olarak belgelendirilmedir. Yetişen öğrencinin sağlıklı olması ve sağlıklı olarak mezun edilmesidir. Bunun yolu da ilk öğretime kayıtla birlikte çeşitli sağlık taramasından geçirilmesidir" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında okul müdürlerine beyaz bayrakları ve belgeleri teslim edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da 46 Okul Beyaz Bayrak Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement