Adıyaman'da Hububat Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Hububat Hasadı Başladı

Adıyaman\'da Hububat Hasadı Başladı

Adıyaman'da yağışlı geçen mevsim sonrası hububat hasadı başladı.

28.05.2013 16:24

Adıyaman'da yağışlı geçen mevsim sonrası hububat hasadı başladı.

Adıyaman'da ki 2 milyon 400 bin dekar ekilebilir alanın, 1 milyon 800 bin civarına hububat ekimi yapılıyor. Hububat ekimi yapılan araziler bu yıl yağmur yağışlarının Mayıs ayı içerisinde de devam etmesi nedeniyle geç hasat edilmeye başlandı.

Tarlalara biçer döverler girerken, çiftçi bir yıllık emeğinin karşılığını almak için hasada başladı. Yıl boyunca çalışan ve hasat mevsimini bekleyen çiftçiler bu yılki verimden memnun olduklarını fakat kıraç arazilerin suya kavuşmasıyla birlikte verim ve kalitenin daha da artacağını ifade ediyorlar.

Kıraç arazilerde dekar başına yaklaşık 400 kilogram ürün elde edilirken, sulu arazilerde bu miktar 550 kilograma ulaşıyor.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Mart ayı ve Nisan'ın sonlarına kadar yağışının olmayışı nedeniyle kıraç arazilerde bitkilerin olumsuz etkilendiğini, fakat Nisan ayının sonlarına doğru ve Mayıs ayının yağışlı geçmesiyle bitkilerin tekrar gelişime geçtiğini söyledi.

Yağışların rekoltenin yükselmesine neden olduğunu belirten Kemal Şahin, kalite olarak kışın çok yağışlı geçmesinden dolayı mantar hastalığı olduğunu, hububatta siyahlaşmaya neden olduğunu aktardı.

Şahin, Adıyaman'ın baraj projelerinin hayata geçmesiyle birlikte sulu arazilerinin artacağını ve ürün kalitesi ve rekoltesinin çok fazla olacağını ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Hububat Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement