Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman\'dan Kısa Kısa

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Gölbaşı'nda partililerle buluştu

26.06.2013 18:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Gölbaşı'nda partililerle buluştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gölbaşı'na gelen Karayalçın, Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Eğitim Sen Gölbaşı Temsilciliğini ve Cem Vakfı Gölbaşı Şubesi'ni ziyaret etti.

Bir otelde partililerle bir araya gelen Karayalçın, Gezi Parkı olaylarını, çözüm sürecini ve Türkiye- Avrupa Birliği ilişkilerini değerlendirdi.

Gezi Parkı olaylarından tüm siyasilerin ders çıkarması gerektiğini belirten Karayalçın, "Gezi olaylarından çıkarılacak birinci ders ortak yaşam alanlarının inşa edilmesi gerektiğidir, ikinci ders ise katılımcılıktır. Demokrasinin vazgeçilmezi katılımcı demokrasidir" dedi.

Çözüm süreci hakkında Hükümetin partilerine bilgi vermediğini ifade eden Karayalçın, özellikle bazı bakanların yaptıkları "Tehditvari" ifadelerin bulunduğu açıklamaların Türkiye-AB ilişkilerini zora soktuğunu savundu.

Vatandaşlardan yol asfaltlama talebi

Çelikhan'da vatandaşlar, içme suyu projesi nedeniyle geçen yıl bozulan yolların Belediye tarafından asfaltlanması talebinde bulundu.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, yolları asfaltlamak için İller Bankasından kredi talebinde bulunduklarını söyledi.

İller Bankasından istenilen kredinin belediye bütçesinin yüzde 10'nu geçmesi nedeniyle sürecin uzadığını belirten Bora, "İstediğimiz kredi miktarının fazla olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan izin çıkması gerekiyor. İzin çıktığı gibi alacağımız krediyle tüm yolları asfaltlayacağız" dedi.

Adıyaman Belediyesinin çalışmaları

Adıyaman'da Hastane Caddesi'nde asfaltlama çalışması yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, caddedeki çalışmaların sona ermesiyle Atatürk Bulvarından 1. Çevre Yoluna kadarki güzergahın tamamının yenilenmiş olacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat Kulesinden Devlet Hastanesine kadar uzanan Hastane Caddesinin daha önce refüjü yenilendi. Caddenin asfaltı yenileniyor. Yolun kodu yükselmemesi için freze makinesiyle tahrip olan eski asfaltı yerinden sökülerek, yerine yeni asfalt dökülmektedir. Şehrimizin her köşesinde olduğu gibi burada da gerçekleşen çalışmalarımızdan dolayı vatandaşlardan olumlu tepkiler gelmektedir. Bi rkaç gün içerisinde buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla cadde iki yönlü olarak ulaşıma açılacaktır." - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement