Adsiad Başkanı Süleyman Sönmez: "İhracat Rakamları Türk Ekonomisinin İvme Kazandığının En Açık Göstergesi" - Son Dakika
Yerel

Adsiad Başkanı Süleyman Sönmez: "İhracat Rakamları Türk Ekonomisinin İvme Kazandığının En Açık Göstergesi"

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, ihracat rakamlarının "Türk ekonomisinin ivme kazandığının en açık göstergesi" olduğunu belirtti.

03.01.2012 14:40

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, ihracat rakamlarının "Türk ekonomisinin ivme kazandığının en açık göstergesi" olduğunu belirtti.

Sönmez, yazılı açıklamasında, ihracat rakamlarının yüzde 18,17 artışla 134 milyar 571 milyon 338 bin dolar olarak gerçekleşmesinin 2023 hedefleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Sönmez, Türkiye'nin gelişmiş sanayisi, yetişmiş insan gücü ve yatırıma elverişli bölgeleriyle tüm dünyada dikkati çektiğine işaret etti. Sönmez, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde yıllık yüzde 12'lik artış hedefi olmasına rağmen 2011'de gerçekleşen yüzde 18,5'lik artış Türk ekonomisinin ivme kazandığının en açık göstergedir. İhracat rakamlarının artması bölgemizde kanayan yara haline gelen işsizliğin bir nebze olsun çözümünde umut olabilecektir. Kentimizi adeta dışlayan teşvik politikasının yeniden gözden geçiriliyor olması da Adana'daki yatırımların artacağına yönelik önemli bir işarettir. Nitekim Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde son günlerde hayata geçirilen yeni yatırımlar iş insanlarının Adana'ya yönelmesine vesile olacaktır."

"Sanayicinin vergi yükü azalmalı"

Yeni yatırımcının devlete ödeyeceği vergi yükünün azaltılması, işçi sigortalarının bir düzene sokulması ve iş adamlarının daha çok işçi çalıştırabilmelerine olanak sağlayacak iyileştirmelerin yapılması gerektiğini anlatan Sönmez, bu sayede Adana'da üretim ve yatırımın artacağını, bu gelişmelerin sosyal sorunların çözümünde de büyük rol oynayacağını kaydetti.

Sönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Adana'nın tarım ve sanayi kenti olduğu göz önüne alındığında sanayici, iş adamı ve çiftçilerimizin ihracata dönük yapılanmalarına hız verebilmesi için yapılacak iyileştirmeler bizim için hayati önem taşımaktadır.

Türkiye'nin ihracat rakamlarındaki artış iş dünyası için olumlu bir başlangıçtır. 2011 yılında otomotiv sektörünün en fazla ihracat kalemi olması bu sektörün önemini ayrıca ortaya koymaktadır. 2011 yılında otomotiv sektörü ihracat şampiyonu olmuştur. Sektör ihracatını yüzde 17,4 artırarak 20,4 milyar dolara yükseltmiş, ihracattan aldığı pay yüzde 15,2 olmuştur. Ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan 'Yerli Otomobil Üretim Üssü'nün Adana'da hayata geçirilmesini istiyoruz. Adana iş dünyası bu yükün altından kalkacak güçtedir."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adsiad Başkanı Süleyman Sönmez: 'İhracat Rakamları Türk Ekonomisinin İvme Kazandığının En Açık Göstergesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement