ADÜ'de Dünyanın Her Ülkesinden Öğrenci Eğitim Alacak - Son Dakika
Yerel

ADÜ'de Dünyanın Her Ülkesinden Öğrenci Eğitim Alacak

ADÜ\'de Dünyanın Her Ülkesinden Öğrenci Eğitim Alacak

Adnan Menderes Üniversitesi, 2010 yılından bugüne uluslar arası öğrencilere de eğitim veriyor.

19.03.2014 10:04  Güncelleme: 10:14

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 2010 yılından bugüne uluslararası öğrencilere de eğitim veriyor.

Ortadoğu'dan, Balkanlardan, Asya'dan hatta Afrika'dan öğrenci kabul eden Adnan Menderes Üniversitesi, gelecekte dünyanın her ülkesinden bir öğrencinin ADÜ'de eğitim almasını hedefliyor. Yunanistan'dan Tunus'a, Moldova'dan Kongo'ya, Etiyopya'dan Almanya'ya kadar çok farklı ülkelerden öğrenci kabul eden ADÜ, bu yıl dünyanın farklı pek çok ülkesinden toplam 124 öğrenciye eğitim veriyor. Bu öğrenciler, bu yıl Eğitim, Fen Edebiyat, Mühendislik, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler, Söke İşletme, Veteriner, Turizm, Tıp, Ziraat Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Aydın Sağlık Yüksekokulu, Atça, Aydın, Aydın Sağlık Hizmetleri, Çine, Didim ve Söke Meslek Yüksekokullarında eğitimlerine devam ediyor.

ADÜ'nün Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Seda Saracaloğlu, Adnan Menderes Üniversitesi'nin 2010 yılından bugüne toplam 38 ülkeden öğrenciye eğitim verdiği söyledi. Uluslararası öğrenci sayısını her yıl yüzde 20 artırarak öğrencilerin yarısını uluslararası öğrencilerden oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Saracaloğlu, hedeflerinin sadece sayısal olmadığının da altını çizdi. Saracaoloğlu, Amerika Birleşik Devletleri, Filipinler, Vietnam gibi çok değişik ülkelerden de talep olduğunu bu taleplere cevap verip dünyanın her ülkesinden en az bir öğrenciye eğitim vermeyi istediklerini kaydetti.

TÜBİTAK ve devlet burslusu olarak gelen lisansüstü öğrencilerin sayısının artırılmasını hedeflediklerini de belirten Saracaloğlu,bu kurumlardan burs alamayan öğrencilerin makul bir öğrenim ücreti karşılığında enstitülerde öğrenim görmesini sağlama gayreti içinde olduklarını da ifade etti. Yine uluslararası öğrencilerin pek çoğunun gelişmekte olan ülkelerden geldiklerini göz önünde tutarak meslek yüksekokullarındaki uluslararası öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini bildiren Saracaloğlu: "Böylece bu okullardan mezun olan uluslararası öğrenciler kendi ülkelerindeki kalifiye ara eleman boşluğunu da doldurabilecek" diye konuştu.

Türkiye'de birçok bölüm ve programın öğrenci sayısının yeterli olmaması nedeni ile kapandığına da işaret eden Saracaloğlu, Adnan Menderes Üniversitesi'nde Türk öğrenciler tarafından tercih edilmeyen bu tür bölümlere yönelik taleplere ise öncelik tanıdıklarını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ADÜ'de Dünyanın Her Ülkesinden Öğrenci Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement