Adyar'dan Adana'daki Mülteciler İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Adyar'dan Adana'daki Mülteciler İçin Yardım Kampanyası

Adyar\'dan Adana\'daki Mülteciler İçin Yardım Kampanyası

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) tarafından kent genelindeki sığınmacıların sorunlarının çözümüne yönelik 'Haydi Adana Tut Mültecilerinin Elinden' adıyla yardım kampanyası başlatıldı.kampanyasının tanıtımı için dernek binasında düzenlenen...

27.02.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) tarafından kent genelindeki sığınmacıların sorunlarının çözümüne yönelik 'Haydi Adana Tut Mültecilerinin Elinden' adıyla yardım kampanyası başlatıldı.

ADYAR Başkanı Veysel Tepeli, 'Haydi Adana Tut Mültecilerinin Elinden'

kampanyasının tanıtımı için dernek binasında düzenlenen toplantıda, Türkiye genelinde binlerce mültecinin olduğunu hatırlatarak her vatandaşın mültecilerin sorunlarına vicdani olarak el atması gerektiğini söyledi.

ADYAR Başkan Yardımcısı Ali Aygün de Adana'da 3 bine yakın mülteci olduğunu ifade ederek komşu ülkelerde yaşanan iç çatışmalardan dolayı bu rakamın artabileceğini vurguladı. Aygün, "Mültecilerin barınma, ilaç, çalışma izni gibi çok önemli sorunları var. Bu sorunlar acil olarak düzeltilmeli. Bize çok sayıda başvuru var. Biz bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak hepsine yetmiyoruz" dedi. Aygül, mültecilerin sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak için 'Haydi Adana Tut Mültecilerin Elinden' kampanyası başlattıklarını kaydederek, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından kampanyaya destek istedi.

Toplantıda ADYAR üyelerinin yanı sıra Afganistan, Irak ve İranlı mültecilerin temsilcileri de katılarak, mültecilerin yaşadıkları sorunlara değindi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adyar'dan Adana'daki Mülteciler İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement