Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika
Yerel

Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan 38 yaşındaki uzman çavuş Adem Şengül'ün cenazesi, Samsun'da toprağa verildi.

27.02.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan 38 yaşındaki uzman çavuş Adem Şengül'ün cenazesi, Samsun'da toprağa verildi.

Büyük Cami'deki cenaze törenine şehidin babası Hüseyin, annesi Döndü, eşi Nurgül Şengül ve yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Vali Vekili Metin Borazan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, diğer ilgililer, askeri personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz öncesinde Adem Şengül'ün eşi Nurgül Şengül'ün güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı adına çelenkler gönderildi. Cami çevresindeki binalara dev Türk bayrakları asıldı.

Cenaze namazı öncesinde askerler, tabutun başında bir süre nöbet tuttu.

Kılınan cenaze namazının ardından Adem Şengül'ün cenazesi omuzlarda top arabasına taşındı. Bu sırada eşinin tabutunun yanına gelen Nurgül Şengül, "Aşkım dur gitme. Aşkım orda mısın, çık ordan. Duy sesimi aşkım" diyerek gözyaşı döktü.

Baba Hüseyin Şengül ise "Oğlum hakkını helal et, ben helal ettim" dedi. Anne Döndü Şengül de oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar top aracıyla getirilen şehidin cenazesi buradan İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Şehit Adem Şengül'ün cenazesi, daha sonra Kıranköy Şehitliği'nde toprağa verildi. Bakan Kılıç ve protokol üyeleri de şehitlikte yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement