Dinar'a bağlı Afşar köyü geleneksel hale gelen ve Türkiye'nin her yerinden köylülerin bir araya gelerek gerçekleştirdikleri 19. Ağaç Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor.
Afşar Köyü Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Remzi Özkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 yıldır bölgedeki tepelere ağaç dikerek çevreyi yeşillendirmeye çalıştıklarını bildirdi.
Geleneksel hale getirdikleri ağaç bayramıyla Türkiye'nin her yerinden köylülerin özel olarak gelip etkinliğe katıldıklarını belirten Özkök, şöyle konuştu:
"Köyümüze gelen misafirlerimiz ağaç bayramında verilen yemek ziyafetinde sohbet ederek hasret gideriyorlar ve ağaç dikme yorgunluğunu gideriyorlar. Bugüne kadar 345 bin fidanı toprakla buluşturduk. 25 Mart Pazar günü de köyümüzde bir araya gelerek 6 bin ağaç fidanını toprakla buluşturacağız."
- AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Yerel › Afşar Köyü Ağaç Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.