Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar\'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, erkek şiddetine maruz kalan kadınların korunup, kollanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sürekli talimatlar geldiğini söyleyerek, "Bu konuda kolluk güçleriyle yürütülen çalışmalarda"...

08.03.2013 18:22

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, erkek şiddetine maruz kalan kadınların korunup, kollanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sürekli talimatlar geldiğini söyleyerek, "Bu konuda kolluk güçleriyle yürütülen çalışmalarda epeyce mesafe alındı" dedi.

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi başta olmak üzere7 kuruluşun işbirliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları Kocatepe Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminer ile devam eden kutlama programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü

Mustafa Uçkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, kadın derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şiddete maruz kalan kadınların korunup kollanması konusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan sürekli talimat aldıklarını söyleyerek, "Gün geçmiyor ki kadınlar ilgili çevremizden olumsuz bir şey duymayalım. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan biz valiliklere özellikle erkek şiddetine maruz kalan kadınların korunup, kollanması için talimatlar geliyor. Bu konuda kolluk güçleriyle yürütülen çalışmalarda epeyce mesafe alındı" dedi.

Toplumun kadın hakları konusunda belli bir seviyeye gelmesinin biraz daha zaman gerektireceğini de vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Cehalet döneminde kız çocukları diri diri kuma gömülürdü. Günümüzde hala daha yanlış düşünceler devam ediyor. Örneğin, hanımı dünyaya devamlı kız çocuğu getiren adam, karısını öylesine sıkboğaz etmiş ki, 'bundan sonra bir daha kız çocuğu dünyaya getirirsen seni boşayacağım' diyebiliyor. Dolayısıyla bizim daha aşmamız gereken çok büyük aşamalar var. Bu konuda bilinç düzeyinin artması gerekiyor."

KADIN KONUKEVİ VE ÇOCUK EVİ YAPMAYI PLANLAIYORUZ

Programda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise hayatın idame ettirilmesi konusunda dünyada yüzde 95 oranında erkeklerin egemen olduğunu, ancak diğer bir taraftan da kadınların da erkekleri idare ettiğini kaydetti. Bu yüzden kadının hayatta ki yerinin çok büyük olduğunu belirten Başkan Çoban, "Biz de bundan şikayetçi olmayız, mutlu oluruz. Çünkü onlar bizim boşluğumuz dolduruyorlar bize en büyük gücü ve morali onlar veriyorlar" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Afyonkarahisar'a Kadın Konuk Evi ve Çocuk Evi kazandırmayı planladıklarını aktaran Başkan Burhanettin Çoban, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni çıkan Büyükşehir Yasası'nda nüfusu yüz bini geçen belediyelerde, kadın konukevi ve çocuk evi yapma zorunluluğu getirildi. İnşallah Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bunu Türkiye'de ilk gerçekleştiren belediyelerden biri olacağız. Biz her türlü donamını ve ihtiyacını karşılayacağız. Ayrıca, üretmek isteyen hanım kardeşlerimize desteğe her zaman hazırız. Taş Medrese'nin restorasyonu bitti, bir kaç ay içerisinde hizmete girecek. Burada da kadın kardeşlerimize el ürünleri yapma ve pazarlama imkanını sunmak istiyoruz."

Seminer programının ardından eski Emek Binası otoparkında düzenlenen fotoğraf ve yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından sergiyi gezen protokol mensupları ve kadınlara, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri karanfil dağıttı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement