Afyonkarahisar'da Ahilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeni ile Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyaret etti.

23.09.2014 17:08

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeni ile Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak'ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Konak, yaptığı konuşmada, ahilik ve ahilik geleneğine değindi. Konak, "Sizlerin ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. İslamiyet'i öyle bir yoğurmuşlar ki hem manası ile Ahiliğe, Ahilik dediğimiz kardeşliğe enjekte etmişler. Ahilik doğru, dürüst, ahlaklı, yalan söylemeyen ve eksik tartmayan, komşusu açken tok yatmayan bir anlayıştır. Ama bu sene Ahilik Haftası'nı biraz üzüntülü kutluyoruz. 13 berber ve kuaför arkadaşımız rahmetli oldu. Yaşanan bu kaza bizleri derinden üzdü. Ayrıca, Burdur Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu beyin bizlere çok büyük yardımı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyarette konuşan Başkan Yurdunuseven ise, ahilik kültürünün yaşatılması için her türlü desteğe ve çalışmaya hazır olduklarını belirterek, kardeşlik ve doğruluk ilkesinde hareket etmenin önemini anlattı. Yurdunuseven, "Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir. Bu kardeşlik ve doğruluk ilkesi ile ticari ahlakı, paylaşmayı ve dayanışmayı gösterir. Hileden ve yalandan uzak durulması gerekir. Bu nedenle esnaf ve sanatkarların piri olan Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin gösterdiği meslek ahlakı ve doğruluktan Allah bizleri ayırmasın. Bilindiği gibi hükümetimizde esnaf ve sanatkarımıza kolaylıklar sağlamak için bir çok yenilikler yapıyor. Çıkarılan torba kanunları ile esnafımız rahat bir nefes aldı" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven'in ESOB ziyaretine il yönetiminden Semai Kaya, Mehmet Albayrak, Hasan Keskin ve Mahmut Karcı da eşlik etti.

Ayrıca Konak, AK Parti yönetimini Kahveciler ve Çay Ocakları Odası Başkanı Atilla Kocabaş ile birlikte ağırladı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Ahilik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement