Afyonkarahisar'da Tepme Keçeler Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Tepme Keçeler Sergilendi

Afyonkarahisar\'da Tepme Keçeler Sergilendi

Afyonkarahisar'da Topak Ev Sanat Grubunun hazırladığı tepme keçe örneklerinin yer aldığı 'Attık Yün Oldu, Teptik Keçe Oldu' isimli sergi açıldı.

21.11.2013 17:34  Güncelleme: 17:45

Afyonkarahisar'da Topak Ev Sanat Grubu tarafından hazırlanan tepme keçe örneklerinin yer aldığı 'Attık Yün Oldu, Teptik Keçe Oldu' isimli sergi kent protokol eşleri tarafından açıldı.

Serginin açılışına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Bayan Emine Çoban, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Murat Diktaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Aygök, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci ve sergide çalışmaları bulunan sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Keçecilikle ilgili çalışmalarıyla tanınan keçe sanatçısı Gülenay Yalçınkaya öncülüğünde açılan sergide, Ülkü Küçükkurt, Belkıs Özkara, Şükran Ercan, Dilek Lökçü Yılmaz, Zeynep Gürman, Kübra Şensoy, Reyhan Okan ve Hava Emeksiz'in yapmış oldukları eserler de yer aldı. Yünün suyla buluşmasıyla hazırlanan sergide tablodan gelinliğe, eşarptan, yer yaygısına kadar birçok el sanatının keçe ile buluşması sergilendi. Sergilenen eserleri tek tek inceleyen ve eserlerin sahiplerinden bilgiler alan Bayan Balkanlıoğlu; "Gülenay Hanımefendiyi ve Topak Ev Sanat Grubu'nu gerçekleştirmiş oldukları çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Her biri birbirinden değerli eserler. Güzel çalışmalarının devamını diliyorum" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Tepme Keçeler Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement