Afyonkarahisar Milletvekillerinden Tarsus'a Övgü - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Milletvekillerinden Tarsus'a Övgü

Afyonkarahisar Milletvekillerinden Tarsus\'a Övgü

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temel atma törenlerine katılan Ayfonkarahisar milletvekilleri gezdikleri Mersin'in Tarsus ilçesine hayran kaldılar.

28.05.2013 16:33

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın temel atma törenlerine katılan Ayfonkarahisar milletvekilleri gezdikleri Mersin'in Tarsus ilçesine hayran kaldılar.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz öncülüğünde kenti gezen Ayfonkarahisar CHP milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Ahmet Toptaş ile Ayfonkarahisar 21.

ve 23. Dönemi MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Tarsus'a övgü yağdırırken, Nusret Mayın Gemisi'nde duygulu anlar yaşadılar.

Başkan Kocamaz'a hizmetlerden dolayı teşekkür eden CHP ve MHP Milletvekilleri, Tarsus'u bu kadar gelişmiş ve modern bilmediklerini söylediler.

Nusret Mayın Gemisi'nde bulunan ziyaretçi defterine yazı yazan Afyonkarahisar 21. ve 23. Dönemi Milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan, duygulu bir yazı kaleme aldı.

Akcan'ın yazısı şöyle "Belki yüzü aşkın sefer geldiğim güzel Mersin'in onurlu ve büyük ilçesi Tarsus'a Çukurova uluslar arası Havalimanı temel atma töreni sonrası bir kez daha geldim. Tarsus'un yiğit, beyefendi ve misafirperver belediye başkanı mihmandarlığında Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Şehitlik müzesini gezdik.

Burhanettin başkanım Allah senden razı olsun ki, bu devletin kuruluşunun ilk adımı ve anahtarı olan Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında anahtar görev üstlenen Nusret Mayın Gemisi'ni sorumlu olup sorumsuzca davrananlara rağmen çürümekten ve jilet olmaktan kurtarıp Türk Milleti'ne ve gelecek nesillere tarih şuuru kazandırmada önemli kilometre taşı olacak zaten Türk'ü sevmekten gayrı başka bir gailesi olmayan Yörük bebelerine yol gösterici, şuur uyandırıcı rol oynayacak bu eseri ve müzeyi kazandırdın. Sana ve çalışma arkadaşlarına bir Türk olarak ne kadar teşekkür etsek azdır."

Afyonkarahisar CHP Milletvekili Ahmet Toptaş ise şunları yazdı:

"Bugün Tarsus'a geldim. Başta normal ziyaret gibi idi hal ve durum. Sayın belediye başkanımız size Nusret Mayın Gemisini gezdireyim deyince önce şaşkınlık sonra heyecanla Çanakkale Şehitliği olarak düzenlenmiş alana geldik. Nusret Mayın Gemisi'nin görüp bakınca bütün Türk tarihi ve tarihin dönüm noktası bütün haşmetiyle anılarımda bir şimşek gibi çaktı. İyi ki, Nusret varmış, iyi ki Çanakkale varmış ve bize ulusun bağımsızlığının dönüm noktasında Mustafa Kemal'i armağan etmiş.

Sayın belediye başkanım. Bize bu duyguları yaşattığınız için size ve Tarsus halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki siz ve Tarsus varsınız."

Ziyaretten sonra milletvekilleri Başkan Kocamaz'a teşekkür ettiler.

Geziye MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz de katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Milletvekillerinden Tarsus'a Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement