Afyonkarahisar Pmyo'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Pmyo'da Yeni Dönem Başladı

Afyonkarahisar Pmyo\'da Yeni Dönem Başladı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, güvenli güçlerinin eğitimli olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelimiz hizmet kervanına katıldığı sürece bizler yaşadığımız topraklar üzerinde"...

23.09.2013 16:45

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, güvenli güçlerinin eğitimli olmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelimiz hizmet kervanına katıldığı sürece bizler yaşadığımız topraklar üzerinde daha rahat, huzurlu ve refah içinde yaşarız" dedi.

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda, (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim yılı PMYO konferans salonunda düzenlenen törenle başladı. Törene, Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, il müdürleri ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

"BU EĞİTİMLER OLMASA SUÇLULAR YAKALANAMAZ,"

Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eğitimin, toplumun bütün kesimi için son derece önemli, ancak güvenlik güçleri için daha da önemli olduğunu dile getirdi. Toplumun, refah içinde yaşamasının, emniyet güçlerinin görevini tam manasıyla yaptığının göstergesi olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelimiz hizmet kervanına katıldığı sürece bizler yaşadığımız topraklar üzerinde çok rahat, çok huzurlu ve refah içinde yaşayabiliriz. Artık eskiden olduğu gibi gereksiz güç kullanarak bir suçu çözme devri geride kaldı. Şimdi modern tekniklerle elde edilen deliller sayesinde suçlu sussa dahi çok suçlu olduğu ispatlanıyor. Bu eğitimler olmasa suçlular yakalanamaz, suçları ispatlanamaz ve birçok insanın hakkı ve hatta canı gasp edilmiş olur. İşte bu nedenle eğitim çok önemlidir. Yaşadığımız bugünde de emniyet mensuplarının bilgi ve teknoloji donanımlı olduğunu görüyoruz."

"DONANIMLI POLİS YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Törende konuşan Afyonkarahisar PMYO Müdürü Müjdat Karagöz ise emniyet teşkilatının 168 yıllık tecrübesi ve 250 bini aşan eğitimli personeli ile Türkiye'de güvenlik hizmetlerini başarıyla yürüten önemli kurumlardan birisi olduğunu kaydetti. Son yıllarda yakalanan başarıda eğitimli ve nitelikli personel istihdamının büyük rolü bulunduğu vurgusunu yapan Karagöz, "İşte okul olarak bizim amacımız da bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize hizmet vermeyi şiar edinen, halkımızın güvenliğini sağlarken de insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeyen polisler yetiştirmektir" dedi.

Açılış töreninin sonunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur tarafından, 'Bakış Açısı' konulu dönemin ilk dersi verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Pmyo'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement