Ağrı'da "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" Paneli - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" Paneli

Ağrı Halk Sağılğı Müdürlüğü "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" konulu panel düzenledi.

05.03.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Halk Sağılğı Müdürlüğü "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" konulu panel düzenledi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen panelde, Psikiyatri Uzmanı ve Toplum Ruh Sağlığı ünitesi sorumlu hekimi Emrah Çilik, çalışmalarının sadece kadınlar ve sığınma evleri için olmadığını belirtti.

Ağrı il sınırları içerisinde bulunan hastalara destek verdiklerini ifade eden Çilik, Ağrı'da tüm psikiyatri hastalarını tespit ederek kayıt altına aldıklarını söyledi.

Bakım evleri, çocuk esirgeme kurumları, kadın sığınmaevi, huzurevi ve cezaevine yönelik birtakım sosyal projeler de ürettiklerini anlatan Çilik, "Biz hastalarımızı hayata bağlamak için, onların moral ve motivasyonlarını artırmak için birtakım etkinlikler yapıyoruz. Müzik dinletileri, bağlama, ebru, resim ve el sanatları dersimiz var. Havalar ısınınca özellikle hastahane bahçemizde organik tarım yapmayı planlıyoruz. Haftada bir sinemaya giderek de hastalarımıza destek oluyoruz. Kentimizde beklediğimizin üzerinde madde bağımlısı mevcut, bu amaçla Ağrı il sınırlarındaki tüm okulara gidilerek madde bağımlılığıyla alakalı çalışmalarda yapacağız" diye konuştu.

Panele, Vali Yardımcısı Oktay Ateş, Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solhan ve vatandaşlar katıldı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement