Ağrı'da Kkka Hastalığı Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Kkka Hastalığı Konferansı

Ağrı\'da Kkka Hastalığı Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı Konferansı” gerçekleştirildi.

12.06.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı Konferansı" gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonundaki konferansa Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Cumhuriyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu ve Prof. Dr. Telat Yanık ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılışında konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, henüz genç bir eğitim yuvası olan üniversitede toplumu ilgilendiren konularda birçok konferans, seminer ve panel düzenlendiğini ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı hakkında bilgilerin verileceği konferansın da çok önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı hakkında bilgi verdi. Kene türleri, hastalığın gelişim ve tedavi süreci ile hastalıkla nasıl mücadele edilebileceği hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Dökmetaş, "Tüm dünyada bulunan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı, ülkemizde diğer ülkelere oranla en düşük seviyelerde seyrediyor. Ülkemiz, bu konuda büyük bir yol kat etti" dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden konferans Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un Prof. Dr. Dökmetaş'a plaket vermesi ile sona erdi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Kkka Hastalığı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement