Ahlat'a Selçuklu Mimarisini Andıran Kapalı Çarşı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ahlat'a Selçuklu Mimarisini Andıran Kapalı Çarşı Yapılacak

Ahlat\'a Selçuklu Mimarisini Andıran Kapalı Çarşı Yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ile birlikte düşündüğümüz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da aklından geçen bir kapalı çarşı projemiz var" dedi.

20.05.2013 09:56

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, "Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile birlikte düşündüğümüz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da aklından geçen bir kapalı çarşı projemiz var" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Demiröz, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Demiröz, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın AK Parti'ye katılmasının ardından makamında ilk kez ziyaret ettiğini ifade ederek, ilçe ile ilgili projeleri ise Başkan A. Mümtaz Çoban'la görüştüklerini söyledi. Demiröz, belediyedeki ziyaretinin ardından Ahlat Belediyesi Konukevi'nde muhtarlar, vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi. Buradaki sohbette ilçe ile ilgili sorunları dinleyerek soruları cevaplandıran Vedat Demiröz, ilçedeki problemlerle alakalı gerekli çözüm arayışlarının bulunacağını ifade etti. Ahlat'a yapmış olduğu ziyaretle ilgili açıklama yapan Milletvekili Vedat Demiröz, "Bitlis'e zaman zaman geliyoruz. İlçelerimizi de ziyaret ediyoruz. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın AK Parti'ye katılmasından bu yana ziyaretine gelememiştim. Bu nedenle Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret ettim. Hem ilçenin sorunlarını görüştük, hem de ilçe ile ilgili yapacağımız projeleri yazılı ve görsel olarak inceledik" dedi.

Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile birlikte düşündükleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aklından geçen bir çarşı projeleri olduğunu belirterek, "Çarşı projemiz bilindik bir tarzda değil. Selçuklu mimarisini andıran, bu yapıda Ahlat taşının da kullanılabileceği bir kapalı çarşı projesidir. Bu konu üzerinde çalışmalarımız var.

Ahlat'ın tarihi dokusuna uygun bir çarşı olacak.

Bununla beraber Ahlat ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Bu projeler üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün ilçedeki ziyaretimizde, içme suyu ile ilgili altyapı tesisini görüştük, karayolları ile ilgili bazı problemler var bunlarla ilgili de görüş telakkisinde bulunduk. İlçemizde bulunan iki mahallemizde okul eksikliğimiz var. Bunları da Ahlat İlçe Kaymakamımız Osman Dölek'in iştiraki ile çözeceğiz" dedi.

İlçenin turizmine de değinen Demiröz, Ahlat'ın bahar mevsiminde çok daha güzel olduğunu ifade ederek, batıda yaşayan vatandaşların tatil için Ahlat'ı gözden geçirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'a Selçuklu Mimarisini Andıran Kapalı Çarşı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement