Ahlat'ta Kilimcilik Yaşatılmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Kilimcilik Yaşatılmaya Çalışılıyor

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), 3 yıl aradan sonra açtığı kursla, ilçenin asırlık geleneği olan kilim sanatını yaşatmaya çalışıyor.

02.01.2012 14:20

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), 3 yıl aradan sonra açtığı kursla, ilçenin asırlık geleneği olan kilim sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özer Şahin, kilim kursunu açmalarındaki amacın, bölgede unutulmaya yüz tutmuş asırlık el sanatlarından olan kilimciliği yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

Genç kızlara kilim sanatını öğretmeyi amaçladıklarını belirten Şahin, kursu Ahlat Kaymakamlığı'nın desteğiyle açtıkları kaydetti.

Kilim kursunun 5 ay süreceğini anlatan Şahin, şunları ifade etti:

"Şu an kursumuzda 10 kursiyer, kilim dokumayı öğreniyor. 3 yıl aradan sonra açtığımız kursla, kilim sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Ayrıca bir diğer amacımızda Ahlat yöresine uygun motifleri, Ahlat'ın simgesi olan kümbetleri kilimlere nakşederek sanatsal bir değerleri yaşatmaktır. Kurs sonunda elde edilecek ürünler, haziran ayında Bitlis'te açılacak METEF sergisinde sergilenecek ve yöreye uygun motiflerin işlendiği kilimler hediyelik olarak da satışa sunulacak."

Şahin, 5 aylık kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Kilimcilik Yaşatılmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement