Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" Konulu Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" Konulu Eğitim Semineri

Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" Konulu Eğitim Semineri

Kütahya’nın Gediz İlçesinde, Sazköy İlkokulu velilerine “Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü” konulu eğitim semineri verildi.

05.06.2014 14:59

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, Sazköy İlkokulu velilerine "Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" konulu eğitim semineri verildi.

İlçeye bağlı Sazköy İlkokulu ile Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" konulu eğitim semineri köy kıraathanesinde oturan okul velilerine yönelik düzenlendi.

Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün belirlediği Rehber Öğretmen Barış Cangür tarafından verilen Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü konulu eğitim seminerinde, Çocuk Eğitiminde babaya düşen görevler üzerinde duruldu.

Çocuk Eğitiminde Sorumluluk Bilincinin Önemi, Çocuğun kendi başına bir şeyler yapmasının önemi konularında velilere çeşitli bilgiler veren Rehber Öğretmen Barış Cangür, şu şekilde konuştu:

"Hepimizin Çocuklarının yetiştirilmesinin birbirimizi doğrudan ilgilendirdiğini düşünüyorum. Çünkü çocuklarımız yarın meslek sahibi olduklarında belki benim çocuğum doktor olacak, belki benim çocuğum öğretmeni olacak. Hepimize doktor da lazım, öğretmen de. Dolaysıyla toplumda her biri önemli görevler edinecek olan bu çocuklar hepimizi yakından ilgilendirir. Baba veli olarak çocuklara katkımızı bu yönde değerlendirmeliyiz.

Ayrıca bunun yanında başarılı çocuklara ödüllendirmenin önemi, cesaretlendirmenin önemi, çocuklara aile içinde söz hakkı vermenin önemi, aile içindeki huzur ve sevgi ortamının önemi, çocuğa zaman ayırarak onunla konuşmanın önemi, okulla devamlı iletişim içinde olmanın önemi de çok büyüktür."

Sazköy İlkokulu Müdürü Abdullah Tekin ise, "Sınıf Öğretmeni Ahmet Aydın ve Anasınıfı Öğretmeni Sergül Bozacı'nın çalışmaları ile geçen yıl öğrencilerin annelerine yönelik okulda düzenlediğimiz "Çocuk Eğitiminde Annenin Rolü" konulu seminerin hem çocuklar, hem de aileler bakımından çok büyük fayda sağladığını gördük. "Bu sene de öğrencilerin babalarına yönelik "Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü" konulu eğitim semineri düzenledik. Çocukların babalarının madende çalışması nedeniyle akşam köy kıraathanesinde düzenlediğimiz seminerin her bakımdan çok yarar sağlayacağını ümit ediyorum" dedi.

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın da, yarının bireylerinin en iyi şekilde yetiştirilmesi için yapılan çalışmaların önemine değinerek, kurum olarak bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Program sonunda seminerin çok yararlı olduğunu söyleyen öğrenci velileri, Okul Müdürü Abdullah Tekin ve Köy Muhtarı Ali Rıza Güneş, Rehber Öğretmeni Barış Cangür'e ve programın hazırlanmasında yardımlarını esirgemeyen Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Altıntaş'a teşekkür ettiler.

Seminere Sazköy Muhtarı Ali Rıza Güneş, Köy Heyeti, Okul Aile Birliği Başkanı Server Bilgili, Okul Müdürü Abdullah Tekin, Öğrenci velileri ve köy halkı katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitiminde Velinin Rolü' Konulu Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement