AK Parti 12 Yaşında - Son Dakika
Yerel

AK Parti 12 Yaşında

AK Parti 12 Yaşında

14 Ağustos 2002 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 12.yaşını kutluyor.

14.08.2013 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Ağustos 2002 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 12. yaşını kutluyor. Kutlama programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nda 12. Yıl pastası kesilerek kutlama yapıldı. Kutlamalarda konuşan İl Başkanı Saraçoğlu yapılan hizmetleri anlattı.

İl Başkanlığı binasında yapılan 12. Yıl kutlaması öncesinde bir konuşma yapanİl Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, "Her şey Türkiye için" sloganıyla 14 Ağustos 2002 günü kurulduğunu anımsattı.

İl Başkanı Saraçoğlu, "14 Ağustos 2001'de Türk siyasetine yeni bir soluk, heyecan, vizyon, ahlak anlayışı kazandırmak üzere yola çıkan AK Parti bugün Allah'a hamd olsun ki, sahibi olan milletimizin bitmeyen, eksilmeyen teveccühü ile 12.yıl dönümünü idrak etmektedir. Tüm milletimize, demokrasimize, mensuplarımıza, dünyada AK Parti'ye ümit bağlamış mazlum ve mağdur halklara kutlu olsun. Allah başarımızı daim etsin" dedi.

"AK Parti kuruluş ideallerinden asla sapmadan, taviz vermeden, kendisini var eden milletimize sırtını dönmeden bugünlere ulaşmıştır" diyen Saraçoğlu,"AK Parti Türk siyasetine yalnızca bir parti olarak katılmadı. Siyasi ahlak, erdem, siyasi üslup, milletin değerleri ve ileri demokrasi kavramlarını gerçek anlamda hakim kılmak için 12 yıldır gece gündüz çalıştı. Onun içindir ki, AK Parti'nin Türk siyasetine ve Türkiye'ye kazandırdıklarının temelinde bu ilkeleri ve hedefleri ödünsüz uygulaması yatmaktadır. Bugün için AK Parti Türkiye'nin ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu ve sivil hareketidir. Partimizin ilkeli ve dürüst siyaset anlayışı ile toplumsal mutabakata verdiği önem, millet ile devlet arasındaki kalın duvarları yıkması, ülke insanının büyük teveccühüne mazhar olmuş, Cumhuriyet tarihimizin ve demokratik sürecimizin en başarılı dönemine imza atmıştır. Tek başına 3 dönem iktidarını koruyarak sürekli oylarını artırmış, 3 genel, 2 yerel, 2 de referandum olmak üzere milletimizden vize almış. 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerinde tek galibi olacaktır" diye konuştu.

AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden de bahseden İl Başkanı Saraçoğlu, "AK Parti iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok yeniliğe ve yatırma imza atmıştır. Bu kutlu yürüyüşte liderimiz, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye gönül veren milyonlar vardır. Bugün Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin ulaştığı seviye her yurttaşımızın göğsünü kabartmaktadır. AK Parti tüm yapılan bu hizmetleri, yatırımları, ulaşılan tarihi rekorları yeterli görmemektedir. Ülkemizi bölgesinde ve dünyada daha güçlü ve itibarlı bir noktaya taşımak için 2023 vizyonundaki devasa projelerle yoluna devam etmektedir. Allah'ın izni, aziz milletimizin samimi teveccühleri, parti teşkilatlarımızın fedakar çalışmaları sonucu daha nice yıl dönümlerinde buluşmak üzere, hepinize saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, tüm camiamızın 12.kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Lider ülke Türkiye için, durmak yok yola devam" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun konuşmalarının ardından Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Seyitömer Durmuş ve Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya da yapılan hizmetler ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından 12. Yıl pastası kesilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti 12 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement