AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Seyfettin Kalay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Seyfettin Kalay Açıklaması

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Seyfettin Kalay Açıklaması

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay, Bartın’da yaşanan su sıkıntısına değinerek, ”Sular kentinde su sıkıntısının yaşanması manidardır” dedi.

18.02.2014 16:31

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay, Bartın'da yaşanan su sıkıntısına değinerek, "Sular kentinde su sıkıntısının yaşanması manidardır" dedi.

AK Parti Belediye Bartın Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay, beraberinde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Belediye Meclis Üyesi adayları Hasan Özdemir, İlker Camcı, Cahit Kemik ile birlikte eğitim kurumlarını ziyaret etti. Kalay ve beraberindekiler ilk olarak Bartın Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Hasan Yılmaz ile bir süre sohbet eden Kalay, daha sonra okul öğretmenlerine projelerini anlattı. Kalay daha sonra Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geçerek öğretmenler odasında bulunan öğretmenlere Bartın'da yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi. Daha sonra okul müdürü Mustafa Kökden'den okul hakkında bilgi aldı. Son olarak Bartın İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Kalay öğretmenlerle sohbet ederek, projelerini anlattı.

Başkan adayı Dr. Kalay, Bartın'ın su sorununa dikkat çekerek, "Sular kentinde su sıkıntısının yaşanması manidardır. Mevcut belediye su sıkıntısını giderememiştir. Üç dönemdir her gelen belediye tüm sorunları halının altına süpürmüştür. Suların çamurlu aktığının herkes farkında, belediyenin birinci görevi musluktan içilebilir özellikte su akıtmaktır. Musluk suyunun içilebilir hale getirilmesi konusunda gittiğimiz her yerde bunun sözünü veriyoruz. Diğer bir sorunumuzdan biride ırmak sorunumuz bütün kanalizasyon suyu ırmağa akıyor. Irmakla ilgili de çok güzel projemiz var. Bizim ırmağımız potansiyeli çok yüksektir. Türkiye'de marka bir şehir olmaya aday ilimiz. Fakat şuana kadar değerlendirilemediği için marka bir şehir değildir. Belediyecilik anlamında sıkıntıları olan bir şehir ırmağımız la ilgilide çağlayandan başlayıp, limana kadar uzanan her iki tarafının peyzajıyla, deklarasyonuyla, yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, karşılıklı yürüyüş köprüleriyle bir birine bağlanan iki tarafın ışıklandırılmasının yapıldığı bir proje çalışmamız var. O konuda da şuanda Orman Su İşleri Bakanlığından söz alınmış durumdadır. Bartın'da çöplerimiz biliyorsunuz İnkum'da yanıyor. Etrafa mikrop saçan çöp dağları var. İnkum'da kötü bir görüntü var. Onunla ilgilide katı atık bertaraf tesisi yapılması gerekiyor. İki dönemdir bunlarında sözleri verildi. Ama gerçekleştirilemedi. Onun dışında hava kirliliği problemimiz var. Doğalgazın hızlı bir biçimde dağıtılması gerekiyor. Geçen dönem bu çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar içerisinde doğalgaz şirketi kazıyı belediyenin iznine bağlı olarak yapıyor. Belediye açılan çukurları kapatmaktan zorlandığından dolayı bu dönem seçim dönemi olduğu için vatandaştan tepki alma endişesiyle şirketi gönderdiler. Şuana kadar yüzde on abone doğal gaz kullanabiliyor. Bu şekilde yavaş giderse biz bir beş altı sene daha zehir solumaya devam edeceğiz. Biz bu noktada doğal gazı çevremize yayıp bu hava kirliliği sorununu bitirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Bartın'da yol ve otopark ile ciddi sorunlar var. Belediyelerinin yine önemli görevlerinden biri yine yol problemini halletmek, bizim tek şeritte ilerleyen şehir merkezinde bir trafiğimiz var. Giriş çıkış noktaları da sabit olan veya yetersiz olan biliyorsunuz. Orduyeri Köprüsü'nde her sabah meydana gelen sıkışıklık Kemer Köprüsü'nde her sabah akşam sıkışıklık, bu köprülere alternatif köprülerle, giriş çıkış noktalarını arttırmak ve şehir içerisindeki trafiği alternatif yollarla rahatlatmak zorundayız. Bu konuda da ciddi projelerimiz var.

Bunun dışında İnkum'u Bartın'ın 19. mahallesi haline getirecek bir projemiz var. 12 ay orada yaşanabilecek bir hale getirecek bir projedir. Bunun yanında limanın büyütülmesi kapasitesinin arttırılması ile ilgili projemiz var. Bartın'a hizmet gelsin, Bartın değişsin diyorsanız sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Kalay daha sonra kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Seyfettin Kalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement