AK Parti İlçe Başkanı Çırak'tan Başkan Arıkan'a "Arazi" Sorusu - Son Dakika
Yerel

AK Parti İlçe Başkanı Çırak'tan Başkan Arıkan'a "Arazi" Sorusu

AK Parti İlçe Başkanı Çırak\'tan Başkan Arıkan\'a "Arazi" Sorusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Meclisi'ndeki tartışmalı arsa satışı konusunda yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a tepki göstererek, "Başkan Arıkan'ın TÜSAN sevdası"...

06.08.2013 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Meclisi'ndeki tartışmalı arsa satışı konusunda yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'a tepki göstererek, "Başkan Arıkan'ın TÜSAN sevdası nereden geliyor? " diye sordu. Çırak, Çukurova Belediyesi'nin borcunun 10 milyon lirayı aştığına da dikkat çekti.

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Meclisi'nin arsa satışı konusundaki tartışmalarıyla ilgili İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'dan net, anlaşılır ve gerçek cevaplar duymak için Çukurova halkı adına sorular sorarak, bunlara aynı ölçüde tutarlı, anlaşılır, açık ve net cevaplar istediğini belirtti.

BELEDİYE ŞEFFAF OLMAK ZORUNDA

Çırak, perşembe gününden bu yana Çukurova Belediye Meclisi'nin arsa satışı konusundaki tartışmaların basında geniş yer aldığına dikkat çekerek, "Kendi partisi dahil, her partiden meclis üyelerinin büyük bölümü, arsa satış ihalesi konusunda, şaibelerden rahatsız olduklarını ifade etmelerine ve çeşitli sorular sormalarına rağmen, sayın başkan bu sorulara cevap vermek yerine, Seyhan Belediye Başkanlığı dönemindeki icraatlarını anlatmayı tercih etmektedir. Bu ilçede yaşayan bizler şahıs olarak ve AK Parti olarak, bu kargaşaya duyarsız kalmamız düşünülemez. Sayın Başkan Çukurova halkı adına Belediyeyi yönetmektedir. Kimseye hesap vermem mantığı kabul edilebilir değildir. Meclis toplantıları halka açık toplantılardır. O halde Belediye ve idare de şeffaf olmak zorundadır" diye konuştu.

BELEDİYENİN BORCU 10 MİLYONU GEÇTİ

Yıldıray Arıkan'ın TÜSAN sevdasına kapıldığını da savunan Çırak, "Başkanın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden başlayan ilişki, Çukurova Belediye Başkanı seçildikten sonrada da devam etmiş ve etmektedir. Sayın Arıkan başkan olur olmaz, adeta "nerede kalmıştık" deyip, ne hikmetse TÜSAN'ı buluyor ve mucırdı, asfalttı derken bu firmaya, şimdiye kadar ödenenler hariç, kendi ifadesiyle, Çukurova Belediyesi'nin bugünkü borcu 10 milyonları aşıyor. 76 dönüm arsa satışa çıkıyor, yine TÜSAN tek geçiliyor" şeklinde konuştu.

Çırak, kamuoyunun ve kendilerinin aydınlatılması için Yıldıray Arıkan'dan, net, anlaşılır ve gerçek cevaplar duymak istediklerini ve bunun kendileriyle birlikte tüm Çukurovalı ve Adanalının hakkı olduğunu dile getirdi.

Başkan Çırak, ayrıca Çukurova Belediyesi ve Arıkan ile ilgili sorduğu sorulara alacağı yanıtlara göre, müfettiş talebinde de bulunacağını ekledi.

Toplantıya, AK Parti Çukurova Belediye Meclis üyeleri Abdullah İspir, Erhan Çetinus ve Ali Sicim'inde katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İlçe Başkanı Çırak'tan Başkan Arıkan'a 'Arazi' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement