AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki ve İsmail Tamer seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan’da vatandaşlarla bir araya geldi.

26.10.2015 12:00

Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki ve İsmail Tamer seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kocasinan'ın Ebiç, Mahzemin, Yemliha ve Himmetdede mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ak Parti Kayseri Milletvekili adayları Mehmet Özhaseki ve İsmail Tamer vatandaşların sorunlarını dinledi. Gittikleri mahallelerde vatandaşlara hitaben konuşan Özhaseki 7 Haziran seçiminin kimseyi mutlu etmediğini belirterek "7 Haziran seçimleri yapıldı. Bu seçimlerin neticesi bizleri hoşnut etmedi tabi. Sizleri de hoşnut etmemiştir. Keşke tek başına bir iktidar çıksaydı da işimize işimize gücümüze bakabilseydik. Herkes seçimlere doğru odakladığı için birçok yatırımcı da bekliyor. Güçlü bir iktidar çıkarsa istikrar sağlanırsa yatırım yapacak yoksa para ürkek olur" dedi.

7 Haziran'dan önemli çıkarımda bulunduklarını ve derslerini çalıştıklarını ifade eden Özhaseki " O seçimleri biz şöyle okuduk. Millet haklı bize bir ders verdiler. Bizim dersimizi almamız lazım. Asla dönüp insanlara 'siz niye böyle yaptınız?', Biz çok iyi işler yaptık', 'Bizi anlamadınız' diyemeyiz. Biz kendimizde suçu arayalım. Oturduk dersimize çalıştık ve 20-25 madde biz burada hatalıyız düzeltmeliyiz diye genel merkezde konuştuk 2'inci mesajı da biz şöyle almıştık 'Ana eksen sizsiniz yine, sizi birinci parti seçtik. Ama yanınıza birisini alın ortak olun. Koalisyon kurun'. Seçimin sonucu bu" şeklinde konuştu.

Özhaseki, muhalefetin koalisyon sürecini tıkadığını vurgulayarak "İyi niyetle ilkesel bazda tek tek görüşmeler yapalım dedik. Arkadaşlarımızın gönlünden geçen MHP koalisyonuydu. Ama biz yine de olması gereken sırayla görüşmelere başladık. CHP'yle iktidar olabilsek geniş tabanlı bir hükümet olurdu. Sol'un da temsil edildiği Sağ'ın da temsil edildiği hatta anayasa yapabileceğimiz bir ortam olurdu. Fakat bizim iyi niyetlerimiz karşısında ilk günden itibaren karşıdan iyi niyet çıkmadı. MHP'ye gittiğimizde de Devlet beyi aşmak mümkün olmadı" ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin koalisyon sürecinde tavırlarının yanlış olduğunu söyleyen Özhaseki "Seçim günü akşam Devlet Bahçeli televizyona çıktı 'Alayınıza ret, ben ana muhalefet' dedi. Tek başına iktidar olabiliyor musun? Olamıyorsun. O zaman bir koalisyonda yer al. Onu da istemiyor. O zaman neden particilik yapıyorsun. Parti insanın ideolojisini iktidara taşımaktır. Bunu yapmıyorsan neden particilik yapıyorsun ki. Dernekçilik yap. Vakıfçılık yap. Koalisyon kuramıyorsak seçimlere beraber gidelim 2 aylık seçim hükümeti kuralım dedik. Ona da olmaz dediler. Sonuçta döndük dolaştık yine seçimlere geldik. İnşallah bu seçimlerde güçlü bir iktidar çıkar da bu dertlerimizden kurtuluruz" dedi.

İsmail Tamer halkın 7 Haziran'da kendilerine verdiği mesaj aldıklarını ve anladıklarını belirterek " 7 Haziran seçimleri ülkenin 13 yıldır elde ettiği kazanımlarını sekteye uğratan bir seçim oldu. Bize de bir ders verildi. Halk bize dedi ki. 'Tamam iyi yaptınız. Devrim niteliğinde işler yaptınız. Ama emekliye verin. Asgari ücretliye verin'. Biz gerekli olan mesajı aldık" ifadesini kullandı.

1 Kasım'ın önemini vurgulayan Tamer " 1 Kasım seçimi Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Çünkü Türkiye'yi bölmek isteyenlere dur demenin seçimi. Teröre sur dediğimiz bir seçim olacak. 7 Haziran'da sekteye uğrayan ekonominin tekrar düzlüğe çıkacağı bir seçim olacak. Sadece Türkiye'nin değil dünya coğrafyasında ezilen insanlara ve akan Müslüman kanına dur denileceği bir seçim olacak. O yüzden 1 Kasım seçimi önemlidir herkes sandığa gitmeli" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement