AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Fahri Konsoloslar Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Fahri Konsoloslar Toplantısına Katıldı

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Türkiye-Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Vural Kavuncu, Macaristan fahri konsoloslarının yıllık toplantısına katıldı.

25.01.2012 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Türkiye- Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Vural Kavuncu, Macaristan fahri konsoloslarının yıllık toplantısına katıldı.

Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde, Büyükelçi Istvan Szabo'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin konuların görüşüldüğünü bildirdi.

Türkiye ile Macaristan'ın geçmişten gelen tarihsel dostluk ilişkilerinin neredeyse akrabalık ilişkisine dönüştüğünü belirten Kavuncu, şunları kaydetti:

"Ekonomi ve eğitim alanlarındaki iş birlikleri, iki ülke ilişkilerine ciddi katkılar sağlayacaktır. İki ülke halkının birbirlerini en iyi şekilde tanıması, iki ülke arasında başta kültürel ilişkiler olmak üzere pek çok alanda iş birliğinin geliştirilmesi gerekmektedir. Macaristan'ın, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı sürecinde de Türkiye'nin AB'ye üye olması için verdiği desteklerin devamını diliyorum. Artık sözler değil, icraat daha önemli hale geldi. Halen iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolar civarındadır. Macaristan'dan ülkemizi yılda ortalama 100 bin kişi ziyaret ediyor. Ziyaretçi sayısı ve ticaret hacminin artırılması için karşılıklı çaba gösterilmesi ve her iki ülke ticari kurumlarının bir araya gelerek iş birliği alanlarını belirlemesi gerekmektedir."

Kavuncu, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları ile üniversitelerin iş birliğinin geliştirilmesi sürecine sağlayabilecekleri katkının görüşülmesi için konsoloslarla yeniden toplantı yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu, Fahri Konsoloslar Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement