AK Parti Siyaset Akademesinde Eğitimler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

AK Parti Siyaset Akademesinde Eğitimler Sürüyor

AK Parti Siyaset Akademesinde Eğitimler Sürüyor

AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 3" konulu siyaset akademisi eğitimi ile devam etti.

29.04.2013 13:43  Güncelleme: 13:47

AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 3" konulu siyaset akademisi 2'nci hafta eğitimi ile devam etti.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda gerçekleşen akademinin 2. hafta eğitiminde Kişisel Gelişim Uzmanı Veysel Yıldırım "İletişim ve beden dili" konusu, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ekrem Erdem ise "Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yeri" konusu ile kursiyerleri bilgilendirdiler.

2'nci hafta eğitiminde konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin AK Parti kurulduğu günden beri Türkiye'de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşatırken, siyasetin kurumsallaşması ve siyasetin olması gereken noktaya gelmesi için siyaset akademileri ile doğru ve düzgün bilgilerin verilmesi adına siyaset akademilerini açtıklarını söyledi.

Eğitiminin ilk bölümünde Kişisel Gelişim Uzmanı Veysel Yıldırım etkili iletişim konularında kursiyerlere çeşitli bilgiler verdi. Veysel Yıldırım iletişimde insanların yüzde 93'ünün ne söylendiğine değil, nasıl söylendiğine baktığını ifade etti. Veysel Yıldırım iletişimde sözün yüzde 7, sesin yüzde 38 ve beden dilinin ise yüzde 55 oranında etkili olduğunu belirtti. Beden dilinin ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiğini söyleyen Veysel Yıldırım, ülkemizde ise beden dilinin batıda daha az kullanılırken, doğuda ve güneyde daha çok kullanıldığını kaydetti.

Eğitimin 2'nci bölümünde ise Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ekrem Erdem Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerini istatistiksel rakamlarla eğitimcileri bilgilendirdi. Ekrem Erdem, Türkiye'nin dünyada en güçlü 16'ncı ekonomisi olduğunu ve ülkemizin hedefinin ise ilk 10'a girmek olduğunu söyledi. Türkiye'nin teknolojik yatırıma büyük önem verdiğini söyleyen Ekrem Erdem 2002'de 3 milyar dolar olan teknolojik yatırımın 2010 yılında 9.6 milyar dolara çıkartılarak yüzde 218 artış sağlandığını söyledi.

Öte yandan akademi de AK Parti Sivas İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk'ün kadın kollarında başkanlığı görevindeki 5'nci yılına girmesi nedeniyle üzerinde AK Parti logosu olan pasta kesildi. 2'nci hafta eğitimine AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz da katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Siyaset Akademesinde Eğitimler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement