AK Parti ve MHP'nin Mersin Milletvekili Adayları Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

AK Parti ve MHP'nin Mersin Milletvekili Adayları Belli Oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimde Mersin’den milletvekili adayı olacak listeleri kesinleşti.

07.04.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 7 Haziran 2015'te yapılacak seçimde Mersin'den milletvekili adayı olacak listeleri kesinleşti. AK Parti, mevcut 4 milletvekilinden hiç birini yeniden aday göstermezken, MHP'de ise Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk birinci sırada, mevcut milletvekili Ali Öz de üçüncü sırada yer aldı.

AK Parti Genel Merkezi, Mersin'deki dört milletvekilini de listeye almadı. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, Mersin'den aday gösterilmezken, listenin ilk sırasında eski il başkanlarından Mustafa Muhammet Gültak yer aldı. AK Parti'nin, seçimde Mersin'den yarışacak milletvekili adayları şu isimlerden oluştu:

Mustafa Muhammet Gültak

Yılmaz Tezcan

Muhsin Kızılkaya

Zeynep Gül Yılmaz

İbrahim Gül

Arif Yıldırım

Mehmet Emin Kaplan

Pınar Nar

Cemal Balkaya

Abdullah Kuz

Mehmet Taşkıran

MHP'NİN BİRİNCİ SIRA ADAYI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTÜRK

MHP'de ise mevcut milletvekillerinden Ali Öz listeye üçüncü sıradan girmeyi başarırken, ilk sıra Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ün oldu. Milletvekili Mehmet Şandır ise Mersin'den listeye giremedi. MHP'nin Mersin milletvekili adayları şöyle sıralandı:

Oktay Öztürk

Baki Şimşek

Ali Öz

Mehmet Kara

Tolga Arslan

Gürcan Kasap

Ali Yücelen

Nihat Özen

Mehmet Ali Gökmen

Ali Rıza Bozkurt

Özgür Özcan - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti ve MHP'nin Mersin Milletvekili Adayları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement