Ak Partili Uslu'dan Çorum Ticaret Borsası'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Uslu'dan Çorum Ticaret Borsası'na Ziyaret

Ak Partili Uslu\'dan Çorum Ticaret Borsası\'na Ziyaret

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, öncelikli hedeflerinin ülkedeki sulanabilir tarım arazilerinin tamamını suyla buluşturmak olduğunu söyledi.

17.05.2013 18:39

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, öncelikli hedeflerinin ülkedeki sulanabilir tarım arazilerinin tamamını suyla buluşturmak olduğunu söyledi.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rumi Bekiroğlu hazır bulunduğu ziyarette Uslu, borsa başkanlığına seçilen Ali Bektaş ve Borsa Meclis Başkanı Mustafa Bayar ile yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

Uslu, Türkiye'nin önde gelen borsaları arasında yer alan, çiftçilerle, tüccar ve sanayici buluşturan Çorum Ticaret Borsası'nın ekonomik hayatın en önemli faktörlerinden birisi olduğunu belirtti. Tarım'ın dünyada öneminin giderek arttığını dile getiren Uslu, su ve tarımın giderek önem kazandığını belirtti. GDO'lu ürünlerin ardından tarımın öneminin daha da öne çıktığını dile getiren Uslu, tarımsal ürünlerin tarımsal sanayide değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ülkedeki tarım alanlarının yüzde 35'inin sulanabilir olduğunu ancak yüzde 12'sinin sulanabildiğine dikkat çeken Uslu, hayata devam eden ve hayata geçirilecek projelerle bu arazilerinin tamamını sulanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Sulu tarımın yanı sıra yanı sıra arazi toplulaştırmasını önemsediklerini kaydeden Uslu, bunu yaparken tarımsal işletmelerinde açılmasının gerekliliğine işaret etti.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Çorum'da ticaretin gelişimi için demiryolunun büyük bir önem taşıdığını belirterek, çevre il ve ilçelerle bulunan demiryolunun ulaşımının en kısa sürede Çorum'a getirilmesi noktasında destek beklediklerini söyledi.

Tarıma dayalı sanayide ödenen navlunun demiryolu olmaması sebebiyle oldukça yüksek olması nedeniyle un, yem ve çeltik fabrikalarını olumsuz etkilediğini dile getiren Bektaş, bu durumun da un ve çeltik yumurta sektörü ile besicilik sektörünü olumsuz yönde etkilediğini rekabet gücünü azalttığını belirtti.

Hayvancılığın geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gerek desteklemeler gerekse yem fiyatlarında gereken teşviklerin sağlanması için Uslu'dan destek isteyen Bektaş, "yumurta fiyatlarında yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle üreticilerimizin sıkıntıları var. Çiftçimize sağlanan desteklerin arttırılarak alternatif sanayiye dayalı ürün ekiminin yaygınlaştırılması için desteklerin çeşitlendirilmesi gerekmektedir. Sanayiye dayalı ürün ekimi sanayi ve tarımı buluşturacaktır. Uluslar arası borsalarla yarışabilmemiz için için olmazsa olmaz olan elektronik ortamda ürün senedi alım satımını yapabilmemiz için gereken yardım ve destekleri bekliyoruz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili yardımlar hususunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanımızla aramızda köprü olmanızı istiyoruz" dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kent Ekonomileri Forumu'nda sanayinin dışında tarım sektörünün ön plana çıktığını açıkladı. Tarım trendinin yükseldiğini ve popülaritesinin arttığını kaydeden Ceylan, amaçlarının Çorum'a daha ileri noktalara taşımak olduğunu vurguladı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Uslu'dan Çorum Ticaret Borsası'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement