Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, belediye tarafından Kaleiçi Yat Limanı'ndaKİ Atatürk büstünün kaldırılıp, yerine top koydurulduğu iddiasına ilişkin, mevcut büstün yıprandığını, yerine yenisi yapılmak üzere kaldırıldığını söyledi.
Antalya'da bir yerel gazetede, üzerinde "Denizciliği, Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız. Kemal Atatürk" yazılı Atatürk büstünün CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından kaldırıldığı, yerine eski bir top koydurulduğu yönünde haber yer aldı.
Aktekin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, büstün bulunduğu meydanda yeni bir düzenleme yapıldığını belirtti. Düzenleme kapsamında yıpranan unsurların da yenilendiğini dile getiren Aktekin, "Mevcut Atatürk büstü yıprandığı için kaldırıldı, yerine yenisi yapılıyor. O da kısa zamanda inşa edilecek" dedi.
Alanın boş kalması nedeniyle kötü bir görüntü oluştuğunu ifade eden Aktekin, bölgeye geçici olarak top konulduğunu, büst geldiğinde topların da kaldırılacağını kaydetti. - Antalya
Son Dakika › Yerel › Akaydın'ın, Atatürk Büstünü Kaldırttığı İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?