Akçay Barajı Su Güvenliğini Sağlayacak - Son Dakika
Yerel

Akçay Barajı Su Güvenliğini Sağlayacak

Akçay Barajı Su Güvenliğini Sağlayacak

22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında AKM’de düzenlenen programda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şehrimize uzun yıllar sağlıklı içme suyu temin etmek için çok önemli yatırımlar yapıyoruz.

24.03.2014 15:24

22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında AKM'de düzenlenen programda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Şehrimize uzun yıllar sağlıklı içme suyu temin etmek için çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde Sapanca Gölü'ne en küçük evsel ve endüstriyel atık ulaşmıyor. Ayrıca Akçay Barajını inşa ederek, Sapanca Gölü'ne ilk defa alternatif bir kaynak oluşturuyoruz" dedi.

22 Mart Dünya Su Günü AKM'de gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Turan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programın açılış konuşmasının Karaman İlkokulu Müdürü Mansur Demir yaptı. Mansur Demir, Dünya Su Gününün, insanlarda su bilinci oluşturması açısından önemli olduğunu belirterek, "Su geleceğimizdir. Onunu için 22 Mart Dünya Su Gününde su bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Doğa Koleji ve Karaman İlkokulu olarak ortaklaşa bir program düzenledik. Programımıza katılan tüm davetlilere öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Mansur Demir'in ardından konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş "Su tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Böylesine önemli bir varlığa en iyi şekilde hizmet etmek de bizim görevimiz. Tüm canlıların yaşam kaynağı suya hizmet etmenin bilinciyle SASKİ olarak şehrimizde çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Öncelikle yegane içme suyu kaynağımız olan Sapanca Gölü'nü kirliliklere karşı en iyi şekilde koruyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde Sapanca Gölü'ne en küçük evsel ve endüstriyel atık ulaşmıyor" diye konuştu.

Sağlıklı suya olan talebin tüm dünyada her geçen gün arttığını kaydeden Rüstem Keleş, "Şehrimizde ve bölgemizde bu yıl ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Yağışlarda yüzde 40'lara varan bir düşüş var. Bu da doğal olarak bizi etkiliyor. Ancak bu yaz için herhangi bir kesinti öngörmüyoruz. Şehrimizin su noktasında önümüzdeki yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sapanca Gölü'ne alternatif oluşturmak için Geyve'de Akçay Barajını inşa ediyoruz. Bu baraj sayesinde Sakarya'ya ilk defa alternatif bir kaynak kazandırılmış olacak" şeklinde konuştu.

Rüstem Keleş'in ardından konuşan Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy ise, "SASKİ Genel Müdürlüğümüz su konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalarından ötürü ben kendilerini tebrik ediyorum. Su havzalarının oluşturulması noktasında önemli çalışmalar yapılıyor. Ancak yağışlar bu konuda çok önemli. Ne kadar çok su toplama alanı oluştursak da kuraklık olduğu zaman sıkıntı yaşanması kaçınılmaz. Bunun için suyun değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Suyu hoyratça kullanmamalıyız. Geleceğimize sağlıklı su kaynakları bırakabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Karaman İlkokulu ve Doğa Koleji İlkokulu Öğrencileri tarafından; Su Çürümesin, Suyun Çocukları, Kuyunun Başında, Damlaların Dansı ve Koro gösterileri düzenlendi. Gösteriler, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Gösterilerden sonra Sakarya'da düzenlenen Şiir, Satranç, Afiş ve Slogan, Münazara dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Programın sonunda ise 'Su Bilinci' temalı yürüyüş gerçekleştirildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçay Barajı Su Güvenliğini Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement