Akçokaca Pazar Yeri Modern Olacak - Son Dakika
Yerel

Akçokaca Pazar Yeri Modern Olacak

Akçokaca Pazar Yeri Modern Olacak

Düzce Akçakoca ilçesi Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca kapalı pazar yerinin modern bir pazar yeri olması için projeler çiziliyor.

09.01.2012 15:57

Düzce Akçakoca ilçesi Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca kapalı pazar yerinin modern bir pazar yeri olması için projeler çiziliyor.

Düzce Pazarcılar Odası Başkanı Musa Sarı ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Hakan Poyraz ve Akçakoca Esnaflar Odası yönetim kurulu üyesi Abdülkadir Kaya, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Pazarcılar Odası Başkanı Musa Sarı, 2012 yılında Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından Pazaryeri yönetmeliğinin hazırlandığını ve yeniden pazarcıların sözleşme yapması konusunda ve pazar yerinin iyileştirileceği nedeniyle pazarcı esnafının zor durumda kalmaması için görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Başkan Albayrak, Pazaryeri için onarım ve modern bir pazar yeri olması için proje çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Albayrak "Öncelikle Pazaryerinin çatısı yenilecek, içindeki dükkanlar kademeli olarak yıkılarak baskı beton çalışması başlayacak ve 26 kamerayla izlenir duruma gelecek ayrıca elektrik aydınlatması tamamen yenilenecek. Yaklaşık 500 ile 750 bin TL arasında bir harcama yapmayı planladık. Bu çalışmalar sırasında Esnafımızı ve vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Pazarcı esnafımızdan bu yıl yine kiralar zamsız olacak ancak bu kiraları meclis kararımız gereği 4 taksitte alacağız. Çünkü pazar yerinin modernleşmesinde kullanacağız. Bu alınan paralar ayrı bir hesapta birikecek ve imalata başlayacağız" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçokaca Pazar Yeri Modern Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement