Akdeniz'de Kadınlar İçin Yaptırılan Spor Aletleri Grubunun Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Kadınlar İçin Yaptırılan Spor Aletleri Grubunun Açılışı Yapıldı

Akdeniz\'de Kadınlar İçin Yaptırılan Spor Aletleri Grubunun Açılışı Yapıldı

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, Adanalıoğlu’nda bir okulun düzenlediği kutlama etkinliğine katıldı.

09.03.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, Adanalıoğlu'nda bir okulun düzenlediği kutlama etkinliğine katıldı. Aktaş, okul bahçesinde yeni yaptırılan çocuk oyun grubu ile spor kondisyon aletlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Adanalıoğlu İbrahim Rencuzoğulları İlk ve Ortaokulu ögrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama etkinliği düzenledi. Etkinliğe Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, Başkan Yardımcısı Cengiz Berçem, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Okul Müdürü Mine Mavi ve öğrenci velileri ve mahalle sakini kadınlar katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, toplumun yarısını oluşturan kadınların eğitimini ihmal etmenin, ülkeyi ihmal etmek anlamına geldiğine değindi. Bugün 12 yıllık zorunlu eğitim nedeniyle özellikle kadınların eğitim oranlarının yükseldiğini belirten Şimşek, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutladı ve etkinliği düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

Okul Hamisi Saliha Adıcan ise üretim ve yönetime katılma imkanı bulan kadınların son derece başarılı işlere imza attığını ifade etti. Kadının, haklarıyla kadın olduğuna dikkat çeken Adıcan, kadınların hak ve özgürlüklerinin hiçe sayılmasının, toplumsal yozlaşmaya neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler sahne aldı. Defile, dans gösterileri, skeçler ve halkoyunu gösterilerinin de yer aldığı etkinliğin son bölümünde, Okul Hamisi Saliha Adıcan tarafından yaptırılan çocuk oyun grubu ile Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yapılan spor ve kondisyon aletlerinin açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Kadınlar İçin Yaptırılan Spor Aletleri Grubunun Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement