Akdeniz'de Türk Bayraklı Kuru Yük Gemisinin Batması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Akdeniz'de Türk Bayraklı Kuru Yük Gemisinin Batması

23.06.2013 14:12

Gemi mürettebatı, Sahil Güvenlik Komutanlığındaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi Geminin birinci kaptanı Yıldız: "Allah'a çok şükür, personelimizin sağlık durumu iyi. Buradan tüm personelimiz memleketlerine gidecek"

Mersin Limanı'na giderken Antalya açıklarında batan "Tayyar Şenkaya 1" isimli kuru yük gemisinin 11 kişilik mürettebatı, sağlık kontrolü için Finike Devlet Hastanesine sevk edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 18 Haziran'da Karadeniz Ereğli'den yüklediği rulo ve plaka sacları Mersin'e götürmekte olan, "Tayyar Şenkaya 1" adlı kuru yük gemisinin mürettebatı, ambarları su almaya başlayınca gemiyi terk etmişti.

Bölgeye ulaşan Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGS 20 nolu botu, gemi mürettebatını alarak Finike Limanına getirdi. Sağlık durumları iyi olan personel, Sahil Güvenlik Komutanlığında yapılan işlemlerinin ardından sağlık muayenesi için Finike Devlet Hastanesine götürüldü.

Geminin birinci kaptanı İsa Yıldız, sağlık kontrolü sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemi battıktan sonra mürettebata önce Malta bayraklı Gabustan isimli geminin, yarım saat sonra da Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun yardım ettiğini söyledi.

Sahil Güvenlik botuyla Finike Limanı'na getirilen personelin işlemlerinin tamamlanmasının ardından hastaneye sevk edildiğini anlatan Yıldız, "Allah'a çok şükür, personelimizin sağlık durumu iyi. Buradan tüm personelimiz memleketlerine gidecek. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Türk Bayraklı Kuru Yük Gemisinin Batması - Son Dakika


Advertisement