Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü Çukurova Sifed ve Mesiad ile Protokol İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü Çukurova Sifed ve Mesiad ile Protokol İmzaladı

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü Çukurova Sifed ve Mesiad ile Protokol İmzaladı

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) arasında oyunların tanıtımına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

23.02.2013 14:43

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) arasında oyunların tanıtımına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile Çukurova SİFED ve MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt'un imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde, oyunların tanıtımına katkı sunulacak. İmza töreninde konuşan Genel Koordinatör Korkmaz, tüm dünyada uluslararası etkinliklerin tanıtımında sivil toplum örgütlerinin aktif rol aldığını söyledi. Mersin'e çok önemli avantajlar sağlayacak bir organizasyonda, kentteki sivil toplum örgütlerinin tanıtım için stratejik önemde olduğunu vurgulayan Korkmaz, bu açıdan sivil toplum kuruluşlarının misyon üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Korkmaz, birçok sivil toplum örgütüyle Koordinatörlük olarak görüşmelerinin olduğunu, fakat ilk defa MESİAD ve Çukurova SİFED'in organizasyonlar için sorumluluk üstlendiğini resmiyete dökecek işbirliği protokolüne imza attığına dikkat çekti. Mersin adına MESİAD, bölge adına da Çukurova SİFED'in oyunlar için yoğun destek verdiklerini ve Koordinatörlükle ilk günden sıkı bir işbirliğine girdiklerini belirten Korkmaz, "İlk defa Sayın Ahmet Akkurt, Başkanı olduğu kurumları temsilen 'elimizi taşın altına koymak istiyoruz' diyerek niyet beyanında bulundu. Koordinatörlük olarak bu çağrıyı somut bir zemine oturtmak zorundayız. Her iki kurumla da işbirliğimizi bir protokol çerçevesinde yürütmek istiyoruz. Her iki kurumumuz da 'biz bu işin olacağına inanıyoruz' diyerek, sorunlar karşısında çözüm odaklı çalıştı. Koordinatörlük olarak STK'lar arasında öncü rol üstlenen MESİAD ve Çukurova SİFED ile kentteki ilk işbirliği protokolümüzü imzalıyoruz. Diğer sivil toplum kurumlarımıza bu protokolün örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Organizasyon Komitesi ile 5 Nisan 2013 tarihinde yapacakları etkinlikte MESİAD'a önemli görevler düşeceğine işaret eden Korkmaz, "Kentimizin kurumları bu tür etkinliklerle kentin tanıtımını yapacak, ilişkilerini geliştirecek. Bu kapsamda MESİAD tüm bunların temeli olan yaklaşım için doğru adımları attı. Bu protokol sembolik olarak bir duruşu, bir vizyonu ifade etmesi açısından çok önemlidir" diye konuştu.

Adana'nın Çukurova SİFED aracılığıyla Mersin'e verdiği desteğin önemli olduğunu da dile getiren Korkmaz, bu desteğin Adana'ya avantaj sağlayacağına vurgu yaparak, "Bu tür organizasyonlar birbirini tetikleyen bir yapıya sahiptir. Adana benzer bir uluslararası etkinliği yapabilecek potansiyele sahip. Bu yüzden kent dinamiklerinin çabasıyla önümüzdeki süreçte benzer bir organizasyonu gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.

"AKDENİZ OYUNLARI BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Çukurova SİFED ve MESİAD Başkanı Akkurt da Akdeniz Oyunları'nın Mersin'in ev sahipliğinde yapılmasına rağmen tüm bölgenin kaderini değiştirecek, uluslararası bir organizasyon olduğunu kaydetti. Koordinatörlükle sürekli işbirliği içinde olduklarını ifade eden Akkurt, şöyle devam etti: "Mersin ve Adana iş dünyası olarak oyunların gerek Mersin ve bölgemiz gerekse Türkiye ve Akdeniz ülkeleri için öneminin farkındaydık. Bu yüzden, hazırlık süresi boyunca Başkanı olduğum MESİAD ve Çukurova SİFED'in tüm üyeleri ve yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımın ortak özverisiyle, süreci takip ederek birçok sorunun çözümlenmesinde aktif olarak çaba sarf ediyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslar arası etkinlik ve toplantılarda Mersin ve bölgemizin olumlu bir imajla ön planda olması için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte protokolün yüklediği büyük sorumluluğun farkında olarak çok daha fazla çalışacağız." Mersin ilk defa bu kadar büyük bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen Akkurt, şunları söyledi: "Başarı hepimizin başarısı olacak. Sivil toplum kurumlarımızın, eleştirmek yerine Mersin'in dünya kenti olmasını sağlayacak sorumluluğu alması gerekir. Amacımız oyunlardan alnımızın akıyla çıkılması, böylece bölgemizin, farklı kültürlerden gelen ulusları Akdenizlilik potasında eriterek, barışın, kardeşliğin ve dostluğun simgesi olduğu tezini tüm dünyaya kanıtlamak." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü Çukurova Sifed ve Mesiad ile Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement