Akhisar'da Avukatlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da Avukatlar Günü Kutlandı

Akhisar\'da Avukatlar Günü Kutlandı

5 Nisan Avukat Günü nedeniyle Manisa Barosu'na bağlı Akhisarlı avukatlar, Adliye binasında çelenk töreni yaparak kutlama programı yaptı.

05.04.2013 12:52

5 Nisan Avukat Günü nedeniyle Manisa Barosu'na bağlı Akhisarlı avukatlar, Adliye binasında çelenk töreni yaparak kutlama programı yaptı.

Akhisar Adliye Binası'nda Manisa Barosu yönetim kurulu üyesi Avukat Ümit Arışlıel ve avukatlar, günün anısına Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Ağır Ceza Resisi Maksut Karakulak ve Akhisarlı avukatların katıldığı kutlama programın sunuculuğunu Özde Demirel yaptı.

Törende konuşan Manisa Barosu Yönetim Kurulu üyesi Ümit Arışlıel, şunları kaydetti: "biz avukatlar olarak sorumlu olduğumuz konularda ve yaptığımız işlerde kamu görevlisi gibi düşünülüp yargılanmaktayken gerek özlük haklarımızda gerekse yargının kurucu unsurlarında ve mesleksel faaliyetlerimizde serbest meslek sahibi gibi düşünülmekteyiz. Bu nedenle sorumluluklarımız üst düzeydeyken, haklarımız orantısız bir şekilde düzenlenmiştir. Şu günlerde sivil bir anayasa yapma çalışmaları gündemdedir. Savunmanın bir an önce anayasadaki yargı bölümünde yerini alması için, gerekli mücadelelerini, hem barolar, hem de barolar birliğinin yüksek sesle dile getirmeleri ve baskı oluşturmaları gerekmektedir. Dolayısıyla da meslek yasamızın birinci maddesine, kamu hizmeti anlatımının yanına yargı görevi yapan deyimi mutlaka eklenmelidir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da Avukatlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement