Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) tarafından Organ Bağışı Haftası kapsamında "Organ Bağışının Önemi" konulu seminer düzenlendi.
Seminerde konuşan Antalya Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hatice Yeniçerioğlu, organ bağışının önemine dikkati çekerek, Türkiye'de her yıl binlerce insanın organ naklinin sayısının yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini, buna kayıtsız kalınmaması gerektiğini söyledi.
Yeniçerioğlu, Türkiye'de organ nakli bekleyen 20 bine yakın hasta bulunduğunu ifade ederek, her yıl 5-6 bin böbrek hastasının böbrek bağışının yetersizliğinden dolayı yaşamını yitirdiğini vurguladı.
Vatandaşların daha çok çevre korkusu ya da vücut bütünlüğünün bozulacağı korkusuyla organ bağışından çekindiğini dile getiren Yeniçerioğlu, "Bu korkuların tamamen yersiz olduğunu düşünüyorum. Organ bağışı konusunda daha duyarlı bir toplum olabilmenin yolu, ancak bu gibi eğitim seminerleriyle mümkün olabilir" dedi.
Muhabir: Yusuf Karadağ/ Bekir Bektaş
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Akmek'ten 'Organ Bağışının Önemi' Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.