Akşehir'de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Akşehir\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde Cumhuriyetin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

29.10.2016 13:23

Konya'nın Akşehir ilçesinde Cumhuriyetin 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapan Akşehir ilçesinde Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Hükümet Konağı'nda İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin'in tebrikleri kabulü ile başladı. Tören 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Dayıoğlu Kavşağı'nda devam etti. Buradaki tören, Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Garnizon Komutanı vekili Topçu Binbaşı Hakan Uluçınar'ın meydandaki halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin yaptı. Sezgin, 15 Temmuz'daki darbe girişimine vurgu yaparak, "Geçen zaman içinde genç Cumhuriyetimiz hızlı bir kalkınma gerçekleştirmiş ve 93 yılında tarım toplumundan kent toplumu haline gelmiştir. Türk ekonomisi rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşmuş ve G 20 grubuna üye devlet olmuştur. Kaynağını Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden alan adımlar atıldıkça çağdaş uygarlıkla bütünleşme sağlanmış, Türk insanın ufku genişlemiş ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımız yeni bir dinamizm kazanmıştır" dedi.

"15 Temmuz'dan çıkarılacak dersler var"

Kaymakam Yalçın Sezgin, 15 Temmuz darbe girişiminden çıkarılması gereken dersler olduğunu ifade etti. Sezgin konuşmasına şöyle devam etti; "Büyük bedeller ödenerek kurulmuş Cumhuriyet rejimi, bir meczubun halkımızın kutsal dini duygularını sömürerek oluşturduğu bir örgütün devleti ele geçirmeyi amaçlayan kalkışması ile karşı karşıya kalmıştır. Dindar görünerek kandırdığı kitlelerin maddi desteği ile büyüyen bu örgüt özellikle eğitim işine el atmış dershaneleri, yurtları ve okullarında amacına hizmet edecek kişileri yetiştirmiştir. Aklını ve düşüncelerini kiraya veren binlerce sözde okumuş kişiler, devletin önemli kademelerine yerleşmiştir. Sözde dindarlar, memuriyet sınavlarında soruları çalarak, başkalarının hakkını yerken, devlet kademelerinde de başkalarına haksızlık yapıp yükselmenin yollarına bakmışlardır. Orduda, yargıda, idarede her türlü kumpasları kurmuşlar, siyaseti şekillendirmeye kalkmışlardır. Kahraman Silahlı Kuvvetlerin içine de sızan hainler, Türk Milletinin parasıyla vatanı ve milleti korumak için alınan uçak ve tanklarla milletin üzerine ateş açmışlar, Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunmuşlar, gazi meclisimizi bombalamışlardır. 241 vatan evladı şehit olmuş, 1390 vatan evladı gazi olmuştur. 15 Temmuzda Demokrasimiz için canlarını feda eden kahramanları rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifa diliyorum. 93 yaşındaki Cumhuriyetimizin karşılaştığı bu hain kalkışmadan elbette çıkarılacak dersler vardır. Bu ülkede öğretmenlik yapan, hakimlik, kaymakamlık yapan, siyasetin içinde olan, ordu da generalliğe yükselen bir kesim aklını ve düşüncesini Pensilvanya'da yaşayan ilkokul mezunu, bir haine teslim etmişse, eğitim ve öğretim sistemimize, memuriyete atanma ve yükselme sistemimize de bakmak gerekiyor. Bu yoldaki ışığın Cumhuriyet rejiminin temelini de oluşturan akıl ve bilim yolu olduğunu anlamak gerekiyor. "Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister." diyen Büyük Önderin bu sözünün önemi karşılaştığımız hain darbe teşebbüsünü yapanların yetiştiği ortam ve iklimi görünce daha iyi anlaşılıyor."

Kaymakam Sezgin'in konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Okullar arasında açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri ödüllerini verdi. Akşehir Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Akşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement