Akü Kampüsü Ağaçlandırılma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Akü Kampüsü Ağaçlandırılma Çalışmaları

Akü Kampüsü Ağaçlandırılma Çalışmaları

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kampüs alanının ağaçlandırılması için, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ile AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak arasında bugün protokol imzalandı.

19.09.2013 17:57

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kampüs alanının ağaçlandırılması için, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak arasında bugün protokol imzalandı.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüs alanının ağaçlandırılması ile ilgili protokolün Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda imzalandığı bildirildi.

AKÜ Rektörlük makamında düzenlenen protokol imza törenine, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk ile Afyonkarahisar Orman İl Müdürü Vekili Mutlu Tepe'den oluşan heyet ile AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ve AKÜ Rektörlüğü işbirliği ile Ahmet Necdet Sezer Kampüsü içinde kalan boş alanların iğde, top akasya, gibi uygun türlerle ağaçlandırılması esasını taşıyan protokol kapsamında AKÜ Rektörlüğü'nün ilk etapta, ağaçlandırılması yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonunu yapacağı bildirildi. Sahanın yangın ve diğer zararlılara karşı korunması için gerekli tedbirleri de alacak olan AKÜ Rektörlüğü'nün aynı zamanda ağaçlandırılacak sahalarla ilgili Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bilgi vereceği ve dikilen fidanlarında sulamasını yapacağı kaydedildi. Orman Genel Müdürlüğü ise söz konusu kampüs alanının toprak analizlerini yaparak, ağaçlandırmaya uygun olan alanlar için ağaçlandırma/toprak muhafaza uygulama projesi hazırlayacak. Proje kapsamında dikilmesi planlanan fidanları tahsis edecek olan Orman Genel Müdürlüğü'nün, dikilen fidanları tesisten sonra iki yıl ot alma-çapa tamamlama dikimi işlerini de üstleneceği belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü Kampüsü Ağaçlandırılma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement