Alaca'da Gönül Elçileri Projesine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Alaca'da Gönül Elçileri Projesine Yoğun İlgi

Alaca\'da Gönül Elçileri Projesine Yoğun İlgi

Çorum'un Alaca ilçesinde Kaymakam Ayhan Yazgan'ın eşi Dilek Yazgan'ın başkanlığında yürütülen "Gönül Elçileri" projesinde 3 bin 244 gönüllü elçi sayısına ulaşıldı.

25.03.2013 15:59

Çorum'un Alaca ilçesinde Kaymakam Ayhan Yazgan'ın eşi Dilek Yazgan'ın başkanlığında yürütülen "Gönül Elçileri" projesinde 3 bin 244 gönüllü elçi sayısına ulaşıldı. Alaca ulaştığı sayıyla gönül elçileri projesi kapsamında en çok üyesi bulunan ilçe oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Alaca'da büyük bir ilgi gördü. Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy'ün katılımıyla yapılan tanıtımın ardından start verilen proje kapsamında kısa sürede 3 bin 244 gönüllü elçi sayısına ulaşıldı.

Dilek Yazgan, resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, esnaflar ve ilçe halkıyla diyalog kurarak proje çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini kaydetti.

Gittikleri her yer de büyük bir destekle karşılaşmaları sonucu bugün en çok gönül elçisi olan ilçe konumuna ulaştıklarını belirten Yazgan, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Yazgan, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek için hayata geçirildiğini söyledi.

Yazgan, gönül elçiliğinin özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ve diğer (Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişi anlamına geldiğini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'da Gönül Elçileri Projesine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement