Alanya'da "3.iyi Tarım Uygulamaları Şenliği" Başladı - Son Dakika
Yerel

Alanya'da "3.iyi Tarım Uygulamaları Şenliği" Başladı

Alanya\'da "3.iyi Tarım Uygulamaları Şenliği" Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde "3.İyi Tarım Uygulamaları Şenliği", yerli ve yabancı 40 tarım firmasının katılımı ile Toslak Köyü'nde başladı.

16.05.2013 18:27

Antalya'nın Alanya ilçesinde "3.İyi Tarım Uygulamaları Şenliği", yerli ve yabancı 40 tarım firmasının katılımı ile Toslak Köyü'nde başladı.

Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından organize edilen ve Toslak Köyü'nde düzenlenen "Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği" ile "Tarım Girdileri Sergisi"ne Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şenliğin açılış töreninde konuşan Alanya Kaymakamı Özdemir, ilkel toplumdan tarıma geçişle insanoğlunun aklını kullanmaya başladığını belirterek, "İnsan akıllanır akıllanmaz yaptığı ilk iş tohum ekmek olmuştur. Bundan yıllar önce ilkel bir varlık iken avcılık, toplumculuk gibi çok da bir şeye bağlamayan geçim kaynaklarıyla uğraşırken bir gün aklını kullanma ihtiyacı hissetmiştir ve bu ilk işte tarım olmuştur ve biz hala bunu yapıyoruz" dedi.Kaymakam Özdemir, şenliğinin amatör ruhla profesyonelce ortaya koyulduğunu söyledi.

Toslak Yeniköy Hacıkerimler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen de, bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliğin bölge ürünlerinin sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağladığını belirtti. Şenliğe çeşitli tohum, zirai ilaç, gübre ve tarım makineleri olmak üzere 40 firmanın katılarak ürünlerini ve yeni teknolojilerini sergilediği

bilgisini veren Özen, "Özellikle yeni geliştirilmiş domates ve hıyar ürünler çiftçilerimizin dikkatini çekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 14 bin Euro hibe alınan Tarım Eğitim Çevre Grubu, Bilim ve Çevre Projesi kapsamında Alanya Tarım Kupası Futbol Turnuvası'nda başarılı olan takım ve oyuncalara kupa ve madalyaları verildi. Madalya töreninin ardından 18 Mayıs'a kadar açık olacak "Alanya 3. İyi Tarım Uygulamaları Şenliği" ve "Tarım Girdileri Sergisi" açıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da '3.iyi Tarım Uygulamaları Şenliği' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement