Alanya'da Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı

Alanya\'da Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı

"Alanya Sağlık Turizmi Değerlendirme Toplantısı", Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinde bulunan Sentido Gold Island Otel'de gerçekleştirilirken, toplantıya seyahat acentesi, otel ve sağlık kuruluşu temsilcileri katıldı.

09.04.2013 18:25

"Alanya Sağlık Turizmi Değerlendirme Toplantısı", Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinde bulunan Sentido Gold Island Otel'de gerçekleştirilirken, toplantıya seyahat acentesi, otel ve sağlık kuruluşu temsilcileri katıldı.

İlki 28 Şubat'ta Bursa'da düzenlenen "Türkiye Sağlık Turizmi Değerlendirme Toplantıları"nın 4'üncüsü Alanya'da gerçekleştirildi. Toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Antalya Sağlık Turizmi İş Kümesi Derneği Başkanı Dr. Ferhat Kayan, seyahat acentesi, otel ve sağlık kuruluşu temsilcileri katıldı.

OTUZ YIL ÖNCE 300 BİN TURİST

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'de sağlık turizmine 2005 yılında başlandığını belirterek,

Türkiye'ye 30 yıl önce 300 bin turist geldiğini, ancak günümüzde 30 milyon rakamının telaffuz edildiğini söyleyerek, bu

rakamın yeterli olmadığına dikkat çekti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜVEN TAZELEDİ

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2009'daki by-pass ameliyatı için Amerika'yı tercih etmesini de eleştiren Çakmak, "Bugüne kadar bütün başbakanlarımız Amerika'ya gidip orada ameliyat olurdu. Bakanlarımızdan Unakıtan bile kalp ameliyatını gitti Amerika'da yaptırdı. Unakıtan'ın bu yurtdışı ameliyatından dolayı biz komik duruma düştük. Ama Başbakan Erdoğan bu güveni tazeledi. Kendi ülkesinin hastanesine güvenerek, zorlu bir ameliyatı kendi doktoruna yaptırması bize çok büyük bir güven telkin etti" dedi.

Sağlık turizminin önemine değinerek dünyada 500 milyon engelli turist olduğuna dikkati çeken Çakmak, "Engelsiz Turizm" bölgeleri arasında İspanya'nın ilk sırada yer aldığına işaret etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement