Alaplı'da 52 Köyde Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da 52 Köyde Kan Bağışı

Alaplı\'da 52 Köyde Kan Bağışı

Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Alaplı’da 52 köyde kan bağışı kampanyası düzenlemek istediklerini bildirdi.

29.04.2014 15:49

Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Alaplı'da 52 köyde kan bağışı kampanyası düzenlemek istediklerini bildirdi.

Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılay Derneği Alaplı Şubesi olarak bu zaman kadar 30'e yakın köyde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini anımsattı.

Alaplı'ya bağlı 52 köyün bulunduğunu bu köylerin tamamında kan bağışı kampanyası düzenlemek için çalışma başlattıklarını ifade eden Yiğit, şunları söyledi:

"İlçe merkezinde her Çarşamba günü Kızılay Kan bankası aracında kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Kurumlar ve sivil toplum kuruluşları yılda birkaç kez kampanyalar düzenliyor. Köylerimizden de bu konuda çok talepler var. Elimizden geldiği kadarıyla her köyümüzde kan bağışı kampanyası düzenlemek istiyoruz. 10 civarında köyde yılda 1 kez mutlaka kan bağışı kampanyası düzenleniyoruz. Yaklaşık 10 yıldır 30 köyümüzde kan bağışı düzenledik. İlçemizde 52 köyümüz var. Bu köylerin tamamında kan bağışı düzenleyerek bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Kampanya için muhtar başta olmak üzere din görevlileri ve okullarımızla iletişime geçerek çalışma başlattık." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı'da 52 Köyde Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement