Aldırmaz: "Sanatçı Olmak Başka Bir Güzellik" - Son Dakika
Yerel

Aldırmaz: "Sanatçı Olmak Başka Bir Güzellik"

Aldırmaz: "Sanatçı Olmak Başka Bir Güzellik"

Ressam Mustafa Dulda, Konya Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Orhan Cebrailoğlu ve Fotograf Sanatçısı Dr.

22.11.2013 12:10

Ressam Mustafa Dulda, Konya Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu ve Fotograf Sanatçısı Dr. Haluk Uygur'un eserlerinin sergilendiği resim ve fotoğraf sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın katılımıyla 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sergide Atatürk temalı canlı performans sergileyen Mustafa Dulda'ya, Doç. Cebrailoğlu ve Dr. Uygur'a Adana'da sanata verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Başkan Aldırmaz, "Üç sanatçımıza da Adana sanatına verdikleri emekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Onların gözlerindeki ışıltı sanatlarındaki, tablolarındaki ışıltıya dönüşüyor ve hepimizi mutlu ediyor. İnsanlar her şey olabilir ama sanatçı olmak başka bir şey" dedi.

Sanata önem, sanatçıya değer vermenin huzurunu yaşadıklarını belirten Başkan Aldırmaz şöyle devam etti:

"Geride kalan Çarşamba günü Türkiye'de sanatın duayenlerinden merhum Nejat Uygur'un duasına katıldım. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Sergide çocukların bulunmasından dolayı büyük sevinç yaşadığını belirten Aldırmaz, çocuklarını sanat etkinliğine getiren ebeveynlere teşekkür etti.

Sergiye soyut tablolarıyla katılan Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'ysa Adanalı sanatseverlere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti ve Adana'yı gezerken, Başkan Zihni Aldırmaz'ın sanata ne denli önem verdiğini gördüğünü ifade etti.

Ressam Mustafa Dulda da "Bir sanatçı olarak isteklerimiz Başkan Zihni Aldırmaz ve Altın Koza tarafından hiçbir zaman geri çevrilmedi ve projelerimiz desteklendi" diye konuştu.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz konuşmaların ardından sergiyi gezdi. Aldırmaz, sergiyi gezmeye gelen sanatçıların ve sanatseverlerin fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi.

33 eserin Adanalıların beğenisine sunulduğu sergi 29 Kasım 2013 tarihine kadar açık kalacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aldırmaz: 'Sanatçı Olmak Başka Bir Güzellik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement