Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Aliağa\'da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.24 Kasım Öğretmenler Günü, Aliağa'da Cumhuriyet Meydanı'da Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk koyması ile başladı.

24.11.2012 15:15

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Aliağa'da Cumhuriyet Meydanı'da Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk koyması ile başladı. Cumhuriyet Alanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan kutlamaya da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenlere Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, İlçe Jandarma Komutanı Burak Akçakoca, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kuruluşları öğrenci ve öğretmenler katıldı. Burada, önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Öğretmenler Günü video mesajı izletildi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Tatlıcı, şöyle dedi: "Öğretmenlik toplumların geleceklerini inşa eden aslında gelecek mühendisliğidir. Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu meslek sonsuz sevgi ve fedakarlık ister. Bir milletin topyekün kalkınmasının temeli öğretmelerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenim yaptıklarınız kadar yapamadıklarınızla da sorumlusunuz, mazeretlerin arkasına sığınma lüksüne sahip değiliz. Toplumun her kesimine sesleniyorum; mesleğimiz irtifa kaybediyor, eskiden olduğu gibi itibarlı, onurlu, şahsiyetli günlerine dönebilmesi için halkımızın öğretmenine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum."

Göreve yeni başlayan öğretmenlerden Sinan Çiftçi'nin konuşmasının ardından, öğretmenlik mesleği yemin törenine geçildi. Sinan Can, Çisem Tabakoğlu, Seda Adıgüzel yemin ederek öğretmenlik mesleğine başladılar. Petrokimya İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı "En büyük insan" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Emekli öğretmenler adına Nazan Aras konuşma yaptı. Emekliye ayrılan öğretmenlerin hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam eden törenler, "Dünyanın Bütün Çiçekleri" isimli şiirin öğretmen Güliz Şentürk tarafından okunmasının ardından, öğretmenlerden solo şarkılarla sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement