Aliağa'da Uğur Mumcu "Demokrasi İçin Adalet" Konulu Toplantıda Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Uğur Mumcu "Demokrasi İçin Adalet" Konulu Toplantıda Anıldı

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu'nun bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 19.yılı dolayısıyla "Demokrasi için adalet" konulu etkinlik düzenledi.

23.01.2012 11:40

Aliağa Belediyesi, Uğur Mumcu'nun bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 19. yılı dolayısıyla "Demokrasi için adalet" konulu etkinlik düzenledi.

TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye'de geçmişte yaşanan bir çok acı olayın aydınlatılamadığını ifade etti.

Cihaner, "Ülkemiz aydınlar mezarlığına döndü ve hiç biri net bir şekilde ortaya çıkarılmadı" dedi.

Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş de Mumcu'nun özel ve farklı bir insan olduğunu dile getirerek, "Mumcu bir insanın tek başına yapamayacağı işler yapardı. Farklı ve özel bir kişilikti. Araştırır, soruşturur, müthiş inatçı ve mutlaka sonuca giderdi. Ama hepsinden önemlisi gerçek bir devrimciydi, hep aydınlama taraftarı idi. O yüzden o da karanlık güçlerin hedefindeydi" dedi.

Söyleşinin sonunda Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Hasan Fehmi Güneş, İlhan Cihaner ve Levent Eyipişiren'e günün anısına çiçek takdim ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Uğur Mumcu 'Demokrasi İçin Adalet' Konulu Toplantıda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement