Alparslan Türkeş, Sorgun'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Alparslan Türkeş, Sorgun'da Anıldı

MHP kurucusu Alparslan Türkeş ölümünün 15.yıldönümünde Sorgun'da yapılan törenle anıldı.

08.04.2012 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP kurucusu Alparslan Türkeş ölümünün 15. yıldönümünde Sorgun'da yapılan törenle anıldı.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törene, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP İl Başkanı Engin Çınarer, İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, MHP çevre ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz'ın, Türk Federasyonları Kurultayı'na katılmak üzere yurt dışında olması nedeniyle gelemediği tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Tören, MHP İlçe Başkanı Yunus Yılmaz'ın açış konuşması, şiirler, Alparslan Türkeş'in hayatının konu edildiği slayt gösterisi ve neyzen Ahmet Yanalak'ın ney konseri ile devam etti.

Törende konuşan MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Alparslan Türkeş'in kendisini Türk İslam Birliği ve Allah yoluna adadığını, bütün hayatını bu ülkü uğruna çalışmakla geçirdiğini belirtti.

Alparslan Türkeş'in, "Büyük mücadeleler çilelidir. Sabır ister, kararlılık ister" sözünü kendilerinin de yerine getirmek amacıyla yılmadan bu yolda devam ettiklerini ifade eden Halaçoğlu, "Ülkeyi yönetmek sorumluluk ister. Bu sorumluluğu içinizde hissetmelisiniz. Şimdi burada yapılan bu toplantıya devletin aracı ile gelsem, onun yakıtını kullansam, bunda 72 milyonun, hatta gelecek nesillerin hakkı vardır. Yüce Allah, bizlere 'karşıma kul hakkı ile gelmeyin' diyor. Peki 72 milyon insanın, gelecekte doğacak insanların hakları ile nasıl çıkacaksınız Allah'ın huzuruna" dedi.

Konuşmasında TBMM'de son yaşanan 4+4+4 yasa teklifinin onaylanması ile ilgili çalışmalara da değinen Prof. Halaçoğlu şunları kaydetti:

"Biz bu yasanın içerisine Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin hayatını seçmeli ders olarak koyalım dedik. Buna ilişkin önerge verdik. İktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Ama daha sonra Başbakan Erdoğan'ın verdiği direktifle kendileri bir yasa teklifi hazırlayıp meclise getirdiler ve kabul edildi. Biz de bu yasaya destek verdik. Yani biz verirsek olmaz. Mutlaka onlar vermeli. Diğer yandan bu yasayla 5 yaşındaki çocuğu ilköğretim birinci sınıfa alacaksınız. Bu çocuklar daha ana kuzusu. Anasınıfı olsa neyse. Bir sınıfta 30 öğrenci ve hepsinin önünde tablet bilgisayar. Bu bilgisayarların yaydığı radyasyonunun etkileri hiç incelendi mi- Bu çocuklar artık kalem yerine klavye kullanacak. El melekeleri gelişmeyecek. Bir de bunları önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışacaksınız. Bunun için derslik lazım, öğretmen lazım, daha çok da para lazım. 50-60 milyar lira lazım. Bunu nasıl çözeceksiniz."

Tören sonunda, Sorgun MHP İlçe Başkanlığı tarafından Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na günün anısına plaket verildi.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alparslan Türkeş, Sorgun'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement